Разбра се кой е главният герой в сериала Приятели

Ето какво показва ново изследване за култовия сериал
Обновена: 28 дек 2018 15:26 | 28 дек 2018 12:52, Ивета Иванова
25
Разбра се кой е главният герой в сериала Приятели
Снимка: Reuters

"Приятели" си остава един от най-обичаните, гледани и влиятелни сериали и до днес, въпреки че последния епизод от финалния сезон беше излъчен преди около 14 години. Всеки си има любимец от шестимата приятели, замисляли ли сте се обаче, че може все пак да има един главен герой и неговата роля да е по-важна от тази на останалите пет?

След гледане на 3 епизод от 10 сезон, в който Рос ходи на солариум и придобива плашещ тен, ученият Яшу Сет, който се занимава с обработка на данни, решил да направи проучване и да установи кой е главният герой в сериала, предава "Metro". Оказва се, че това е именно Рос.

"За да определя кой е, свалих записи на всички 10 сезона. Използвах различни параметри, за да разбера кой се отличава най-много от шестте приятеля", пише изследователят в блога си.
 
Проучването показало, че Рос и Рейчъл са имали най-много реплики (над 9 000), а Фийби - най-малко (около 7 000). Рейчъл се е появявала на екран най-много пъти, на второ място се нарежда Рос, а Фийби отново е последна.
 
Рос е героят, който най-много пъти се е появявал в сцени с второстепенни герои, без да присъства някой от другите петимата. На второ място в тази класация е Джоуи.
 
Името на Рейчъл е било споменавано най-много пъти в заглавията на отделните епизоди - 27 пъти, а това на Рос - 24. Това на Моника пък е споменато в имената на епизодите едва 4 пъти. 
 
Дуелът за главен герой се води между Рос и Рейчъл, но все пак Рос побеждава Рейчъл, защото той има и най-много индивидуални сцени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сериалът губи актуалност...сега хората на тази възраст нямат тези емоционални терзания .
18
0
 
5
 
! Отговори
До Жоро преди 5 години
Как бе Амадор ,,Меренгето" ¥ Vivaaaaaa Amadoor........................................................Или Антонио ресио ,дето не чисти риба £
17
3
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
Сериала хит Новите сьседиВсяка вечер без сьботите и неделите от 20 до 21 и 30Всеки следобед без сьботите и неделите от 15 до 16 и 30И всяка сьбота и неделя вечерта от 18 и 30 до 20 часа по Бтв Комеди
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой е главния герой в сагата Иванчева-Ваклин ?
15
2
 
10
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
До АнонименАми не го дават по Планета, така че няма как да го знаеш тоя сериал.. или да се сещаш за него.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам класация за героите от приятели по това кой е най-умен.
13
4
 
3
 
! Отговори
Херцог Трън преди 5 години
После имаше и Love Parade края на 90-те а джобовете ми празни да отида до Германия. Само зяпам излъчванията по Viva на живо. Не бях от тези семейства които имаха Sega MegaDrivе, разбииш ли? Вкъщи къв стрес за пари беше неописуем.. в същото време осъзнавах че съм в някакъв уникално як поток от човешката история и само ще го гледам от Източна Европа с дистанционно в ръка докато се надявам България да не ме срине съвсем. Motherfucker!
12
6
 
5
 
! Отговори
Херцог Трън преди 5 години
Това е феминистка криза, бързо да се върне един полицай обратно във времето да го уволни от снимачната площадка.Аве това приятели не знам защо не ми харесваше когато го излъчваха. Хем ми харесваше хем не можеш да го гледам. Със сигурност хората там бяха прекалено позитивни и в здрав дух на моменти, някакви леки такива, а аз съм израстнал в тежката тъмница България, струваше ми се неестествено и не ми харесваше какво показваше това за мен така че го мразех един вид това сериалче
11
2
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
дайте и статистика кой е главния герой в "Новите съседи" :-)
10
2
 
20
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Защо да е безмислена статистиката? Напротив интересна е... реално доста от нещата се въртят около Рос и Рейчъл, разбира се далеч съм от мисълта, че те са главните герои. Определено актьорите са подбрани много добре и се е получил много приятен баланс. За мен лично мъжките персонажи са доста по забавни от дамските такива. И все пак сериалът, без който и да е от тях, няма да е същият. Някои сцени са ме карали да плача от смях, брутални просто... Може би най-добрият сериал!!!
9
2
 
4
 
! Отговори
Нерез преди 5 години
Гъркинята ме напряга, бих я порнал по шевовете ...
8
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е този сериал?! Нищо не знам за него....
7
2
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
м/у другото,НЯМА "главен герой" в сериала!!!..САМИЯТ СЕРИАЛ е.."главния герой"!!!!.."учения" Яишу просто си прави реклама..
6
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен викаш,дручко си е "бик бродерс",а?
5
1
 
6
 
! Отговори
Stat преди 5 години
Ивета, пуснете си източника, че статистиката ми изглежда ненадеждна.
4
1
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Цецомного си загубил!..Но още не е късно-има ги ив "Жамундата",сваляй и гледай!..Е,не е като .."Бик бродерс",или--некоя от простотиите на магарич магаретян,но..Просто ги погледай!
3
42
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига глупости.Сериал от инфантили за инфантили.
2
44
 
5
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Не съм гледал и една серия от тази... филмова поредица!
1
8
 
21
 
! Отговори
Чанандлър Бонг преди 5 години
Чандлър е най-забавният от всички.