Как работата ни състарява?

Понякога стареенето може и да се случи по-бързо, отколкото очакваме
5
Как работата ни състарява?
Снимка: Istock

Неусетно годините минават, а ние остаряваме бавно, но сигурно. Понякога стареенето обаче може и да се случи по-бързо, отколкото очакваме. Една от причините е нашата работа. Как и защо? Вижте.

Седене на бюрото цял ден

Много изследвания констатират, че липсата на достатъчно движение през деня води до преждевременно стареене и скъсява продължителността на живота. Обездвижването е пагубно за здравето, защото влошава кръвообращението, респективно захранването на тъканите и органите с кислород и хранителни вещества, увеличава риска от запушване на кръвоносен съд, забавя метаболизма, създава условия за висок холестерол, високо кръвно налягане, диабет.

Работите прекалено дълги смени

Хората, които работят повече от 50 часа седмично поставят здравето си в истински риск от сериозни заболявания, застрашаващи живота в дългосрочен план. Сред тях са артрит, диабет, рак, сърдечносъдови заболявания и инциденти, хронични заболявания на ендокринната и нервната система.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Работохолик преди 5 години
Велико Откритие ? :)Ан 4, взе ми го от "пръстите", ....да добавя не се хубавее ;) Да работят маймуните, да стават хора?;)
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От работа се гърбавее!
1
4
 
7
 
! Отговори
Glagoabazubaduza преди 5 години
Ако един брилянтен лекар работи стандартните 40 часа седмично, това е загуба за човечеството. Ако работата те вдъхновява, не важат тъпизми като продължителност на работната седмица. Не всеки работи оцъклен офисен роб.