След ухапване от паяк веганка е на... "месна диета"

Развила инфекция, започнала да яде месо и се оправила
3 яну 2019 21:40,
28
След ухапване от паяк веганка е на... "месна диета"
pixabay

Веганка започна да яде само месо, след като разви инфекция от ухапване от паяк, съобщи в. "Дейли мейл".

Силвия Табор от Сакраменто била на къмпинг с приятели през юли 2017 г., когато я ухапал паяк. Тя не обърнала внимание на инцидента - отначало останала само малка пъпчица на глезена й. След това обаче започнала да се изрива и една от пъпчиците в областта на слабините нараснала колкото юмрук.

Поставената в болница диагноза некротизиращ фасциит се нарича също "месоядна болест". За да спрат разпространяването й, лекарите са оперирали Силвия три часа. След това е трябвало да й присаждат кожа.

Щетите обаче били не само външни. През следващите месеци Силвия почти не можела да се храни. Изривала се от всичко, а получила и диария от антибиотиците. Чувствала се много отпаднала. Стомахът й понасял единствено месо.

Тогава неин приятел се пошегувал, че трябва да премине на "месна диета". През януари 2018 г. тя решила да пробва и се почувствала по-добре.

"Колкото повече се интересувах, толкова повече се убеждавах, че яденето на месо е най-ефикасният начин за усвояване на хранителните съставки, много по-добро от смесването му с въглехидрати и зеленчуци", казва Силвия.

Тя твърди, че сега е много по-здрава, отколкото когато е била веган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
вгз преди 5 години
24, има по-хубаво и това е яденето на пържоли. :)
24
8
 
2
 
! Отговори
cc преди 5 години
пълен булшит, няма по-хубаво от веганството!
23
0
 
2
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Много хора пропускат много важен факт. Ако предците ти са се хранели предимно с месо, демек са живели на север и са ловували, ти си генетично предразположен да разграждаш по добре месо. Има изследвания, че голяма част от индийците, китайци, и повечето от Южна Азия нямат проблем при предимно веган диета. Но ако си от Централна/северна Европа, а там това вмомента е тренд, да спреш месото е много труден процес.
22
10
 
6
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Не забравяйте, че Калифорния, откъдето е докарана тази история е септичната яма на Западния свят! Неслучайно, от години там се наблюдава white flight, или масово напускане на бялото население. Абсолютно всяка информация идваща от щата Калифорния би трябвало да бъде приета като лъжа, поне до доказване на противното!
21
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 5 години
На този случай се казва: първо са те охапе щъркел, а след това - паяк.
20
5
 
16
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Акълът идва бавно и болезнено. А понякога не идва въобще. Всички вегетарианци и вегани са безнадеждно увредени същества.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди години спорих с една веганка за идеологията им,не толкива за здравето.Питах я,ако детето й бъде ухапано от змия,ще му сложи ли противоотрива,която,обаче,е измислена след опити и съответно смърт на пет коня,две прасета и четири плъха.Тя ми каза,че това се водило КРАЕН СЛУЧАЙ ! Тоест,дефиницията за КРАЕН СЛУЧАЙ всъщност е лицемерният им изход.Сега ще си хапна шкембето,защото няма друго в закусвалнята,а гладът за мен също е КРАЕН СЛУЧАЙ !!!
18
4
 
19
 
! Отговори
да преди 5 години
вегани няма - има позьори !!!!!не бъркайте понятията
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шимпанзето е всеядно животно и най- много прилича на човека, дори по социално устройство и борба за власт.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе хора,защо пишете без да се информирате,имате смартфони,компютри, интернет,гугъл....... Шимпанзето не само че яде месо, а дори ловува за месо, горилите НЕ ядат месо, от друга страна всички членове на семейство котки ядат трева от време на време
15
3
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Като цяло, имаш право. Мисля че е станала зомби, те също се превръщат в хищници
14
1
 
10
 
! Отговори
Карал Айна преди 5 години
Като цяло само фактът, че е преживяла некротизиращ фасциит е достатъчен стимул да прояде всичко.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между другото шимпазето няма такава осезаема връзка с горилите примерно , те са си от съвсем друг вид.Съответно и човека няма нищо общо с горилата.
12
1
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Предполагам че искаш да кажеш че човека и шимпанзето имат общ прародител -дарвинова теория и днк доказа роднинска връзка.Поради еволюцията не се знае много за прародителя защото е ясно че той не шимпанзе нито е бил човек това са децата му след вмешателството на еволюцията в различни посоки.
11
14
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Не си ли чувал , че човека е произлязъл о *** , а *** не е хищник. Не се опитвай да разсъждаваш , тази работа не ти се отдава твърде.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е такава тъпня отдавна не бях чел, звучи ми като първи епизод от първи сезон на някакъв зомби сериал.
9
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Дейли мейлНяма как веган да е по здрав то рационално хранещ се човек - (1-5 месо към веган) При веган има недостиг на калции , които между другото не е голям недостиг.Но сравнено веган(рядко месо) с човек които е предимно месояден(рядко зеленчуци) при месоядния има сериозно недостиг на магнезии.т.е. и двете отклонения са лоши но по липси има при месоядните отколкото при веганите.Естествено тука говорим за здравето от гледна точка на хранене , защото има други по съществени фактори за здраве
8
29
 
9
 
! Отговори
Дейли мейл преди 5 години
Нали трябва да пишат статий и някой да ги чете. Не съм веган ,но имам наблюдение върху вегани близо до мен. По здрави са ,не боледуват въобще !
7
0
 
14
 
! Отговори
АсанкУ преди 5 години
Алилуя
6
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ви кажа,че някои от тях си похапват тайно от другите вегани месце ще ми повярвате ли? Аз познавам лично една. Има си определени дни когато се усамотява и хапва от онова, което ни дава най много сила.