От кои думи не се нуждаете, за да бъдете щастливи?

Никога, нещастен, глупав... Премахнете ги от речника си
7
От кои думи не се нуждаете, за да бъдете щастливи?
Снимка: Istock

Знаете ли какво е общото между думите никога, нещастен, глупав, невъзможно, трябваше да...? Ако искаме да бъдем по-щастливи, трябва да ги премахнем от речника си. Вероятно не се замисляте, но думите, които изричаме имат голямо влияние върху нас.

Въпреки че те не могат да променят реалността, могат да променят начина, по който възприемаме реалността. Те създават нещо като филтри, чрез които гледаме на света край нас.

Психолозите го наричат „илюзията на истината“. Това означава, че ако сме изложени на нещо достатъчно често, то става нашата реалност. Ето защо е много важно какви думи използваме в ежедневието. Вижте още няколко, които е добре да премахнете от речника си, ако искате да бъдете щастливи.

"Не мога"

Когато си казвате, че не може да направите нещо, наистина ли е така или просто страхът да опитате надделява? Отричането ви разделя от възможността да видите на какво сте способни. Повишете вашата увереност и бъдете смели.

"Провал"

Никой не харесва неуспехите, но те са неизбежна част от нашето израстване, а понякога са и източник на идеи и положителна промяна. Често мислим за неуспехите си твърде дълго време, вместо да се фокусираме върху това, което сме научили, върху положителните си качества, постиженията. Променете нагласата си и с лекота ще елиминирате думата „неуспех“. Не забравяйте, че много велики личности са се проваляли неведнъж.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
АГЕНТ ТЕНЕВ преди 5 години
НИКОГА НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА ПРАВИШ ТОВА КОЕТО НЕ УМЕЕШ....ПОМНИ...ЛЮБИТЕЛИ СА ПОСТРОИЛИ НОЕВИЯ КОВЧЕГ....ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ СА ПОСТРОИЛИ ,,ТИТАНИК "
4
0
 
1
 
! Отговори
Ilen преди 5 години
Това,което излъчваме - това привличаме. Срещаме това,което сме си пожелали за да го разберем,опознаем и приемем чак тогава ще израстнем и ще сме готови да срещнем нещо по Велико . Не може нищо да не правим и да имаме очаквания. Думите са утвърдения ,които работят на подсъзнателно ниво ,но премахвайки ги от речника трябва да ги изчистиш и от мислите ;)
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е задължително да си луд за да си щастлив но помага.
2
2
 
5
 
! Отговори
Тъп на 179 градуса преди 5 години
Никога не мога да си причиня този провал да съм нещастен. Не съм толкова глупав, че сам да се обричам на неуспех. Но може би съм и прекалено зает, а и мразя да се занимавам с глупости.
1
0
 
6
 
! Отговори
Бо преди 5 години
Като за начало трябва да знаете, че не се нуждаете от думи. За да си подредиш живота трябват действия. И точно думи като "провал" подтикват към рационализирането им.