Булгар! Булга-ар! – и още по-силно се удари в гърдите... И скочи от кораб

27-годишният Николай Найденов се хвърля във водата от 11-тия етаж
Обновена: 18 яну 2019 18:56 | 18 яну 2019 14:00, Джесика Вълчева
197
Булгар! Булга-ар! – и още по-силно се удари в гърдите... И скочи от кораб
Николай и приятелят му, минути след като са оставени на брега, Снимка: Instagram

"- Гледай… Яла, боже, помози… Хоп!… – И се хвърли във въздуха, изкриви краката си на кравай и – бух! – сред басейна.
Снопове вода бризнаха нагоре и се посипаха по главите на вцепенените от учудване немци: вълнисти кръгове отскочиха от центъра към краищата, преляха зад басейна, хлътнаха пак назад и когато водата подир няколко секунди се утаи и избистри, всякой от находящите се в банята можеше да види уморителните жестикулации на бай Ганя под водата…
– Булгар! Булга-ар! – и още по-силно се удари в гърдите".
(Алеко Константинов, "Бай Ганьо в Банята"
)

Откъсът от Алековия "Бай Ганьо" е напълно измислен, макар и да е прекрасно олицетворение на българщината. Уви, подобна история, макар и с леко изменен сюжет, се разиграва на американски круизен кораб.

27-годишния Николай Найденов е българин, роден в Германия. Когато е едва 3-годишен, със семейството му се местят да живеят във Ванкувър, Вашингтон, а сега решава да скочи от 11-тия етаж на круизен кораб. За щастие опасната "каскада" не завършва по трагичен начин. Мъжът се отървава с леки охлузвания, които започва да усеща, едва след като ефектът от голямото количество алкохол, въвлечено в историята, започва да отминава.

Заради неразумната си постъпка Николай има забрана да се качва на круизни кораби на компанията Royal Caribbean и то до живот.

Опасната каскада е запечатана във видеоклип, публикуван в Instagram профила на Николай. Камерата е в ръцете на негов приятел. На кадрите се вижда как 27-годишният българин се усмихва на камерата, а секунди по-късно полита надолу към водата. В друго видео се вижда как мъжът плува наоколо, а приятелят му е в тотален шок от случилото се.

Очаквано, клипът става популярен в социалните мрежи, а постъпката е осъдена от по-разумните потребители.

В обяснението си, Николай посочва, че все още е бил под въздействието на алкохола, изпит предишната вечер, а когато най-накрая изтрезнял, изпитвал силни болки в гърба, които не го оставили да спи в продължение на няколко вечери.

Николай и приятелят му не се интересували какво ще стане след скока във водата. Единственото, което искали, било да направят невероятен видеоклип.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Full send

A post shared by Nick Naydev (@naydev91) on

"И преди е скачал от подобни височини. Никога не ни е било грижа какви ще са последствията. Искахме хубаво видео, което да стане популярно", разказва пред "Дейли мейл" приятелят на 27-годишния мъж.

"Идеята беше да накарам приятелите ми да се посмеят малко. После щях да се върна на кораба и да си продължа ваканцията", разказва самият Николай.

Не се случва обаче точно така. Минути след като Николай скочил във водата, екип от круизния кораб го върнал обратно на борда с помощта на малка лодка. Българинът бил помолен да събере незабавно багажа си и да напусне круиза. 


197
Още от Ако щете - вярвайте
Зодии и конкуренция – за какво завиждат най-много?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
0
 
! Отговори
MqUUUUU преди 3 седмици
До Сандо

Абе пич чоек ли си къв си щом е чел тая книга мислиш ли къВ Е <
65
2
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 3 седмици
тоя има ли българско гражданство? ако няма не е българин!
64
0
 
11
 
! Отговори
65 преди 3 седмици
Българин роден в Германия ,от24 години живее в Щатите и пак простее по български?Нищо,ама нищичко от другият свят не са научили родителите му ,та да му го предадат.Силен дух български.Ако го задвижим в положителност ,чудеса може да направи.Той и тук ще си е такъв хулиганин.На снимката се вижда лице не особено заангажирано,лековат.Да си седи там ,тук си имаме ,с лопата да ги ринеш.
63
3
 
30
 
! Отговори
Lan преди 4 седмици
E, как няма да има забрана да пътува на круизни кораби! Нали ако се беше претрепал, безумната правораздаваща система щеше да присъди милиони обезщетение на близките му! Все едно не са го те възпитали да няма уважение към собствения си живот, какво остава за живота на другите...
62
8
 
22
 
! Отговори
До 133 преди 4 седмици
Някакъв пич скочил за кеф....може да скача за кеф в гьола на село...фирмата трябва да му тресне и глоба от 10000 долара...
61
7
 
34
 
! Отговори
варненец преди 4 седмици
Това е Роял Карибиан ! Зеро толеранс за идио ти! Ако си от от персонала и спишс пасажерка и те видят секюритито , чао! Ако се напиеш дори и след работа и се сбиеш ,чао! Ако внесеш нецаркотици на кораба от Ямайка и те хванат , чао ще бъде най-лекото!
Съд и затвор . Пиян на работа+ 0,5 промила ,чао! Затова са номер едно и винаги ще бъдат!
60
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Алеко го е казал още преди 150 години.
Няма какво да се добави.
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само отворете на пияни туристи в Слънчев бряг и ще видите много чужденци в същото и дори по-лошо положение,нищо общо няма това с националността.Просто се веселят,но понякога прекалено рисковано.
58
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тоя пък защо го свързвате с България. Нито е българин, нито е отгледан в България, нито живее в нея. Някакъв търсач на адреналин и харесвания. Проблемът си е изцяло негов. Като си счупи главата, и даже и проблем няма да има. Виж ако уцели врата - по-гадно за него и близките му. Но при всички случаи, не виждам защо трябва да ни интересува. Поредното емигрантско леке.
57
6
 
16
 
! Отговори
Горан преди 4 седмици
Ванкнувър не е във Вашингтон, а в Канада, провинция Британска Колумбия.
Ограмотете се малко, има Интернет все пак.
Иначе българинът си е ***, без значение къде е роден и къде живее

Това, че Ванкувър е в Канада, никак не пречи и в Щатите, и то във окръг Вашингтон също да има Ванкувър. В Щатите има и Атина, нищо че е в Гърция!
56
20
 
24
 
! Отговори
Алфа преди 4 седмици
Българите са алфа мъжкари, а форумните моралисти са бета мишоци. Пред никой не свеждам глава, с нищо не ни превъзхождат западняците, дори напротив. Само комплексираните бета мъжлета се срамуват от произхода си и идеализират други хора и народи.
55
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Прозсталащината на българина му е изворът за гордост. Особено ако е същетана и със солидна доза диващина!
54
9
 
24
 
! Отговори
??? преди 4 седмици
Какъв българин е този?! Роден в Германия, на три години го местят в САЩ, т.е. на практика е кравар роден в Германия.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Все съм си мислил, че казармата е извор, мерило и обяснение за повечето дивотии след нея и няма място в живота ни, но явно съм грешал. Бисерът за "простотията, дето не ходи по животните" май ще се окаже дълговечен, а и след като българска майка юнашка е раждала и такива герои, пропуснали тази житейско-образователна институция и останали само на крачка от триумфалното вдигане на наградата Дарвин с две ръце.

Нищо чудно след публикацията на клипа властите/компанията да му потърсят и отговорност.
52
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Никога не ни е било грижа какви ще са последствията." - че то за това се изисква мозък. Следващия път да пробва от самолет. Ще е по-ефектно и видеото ще е малко по-дълго.
51
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Стига сте критикували и мрънкали относно родината си непрекъснато! Когато критиката е градивна може да има защо, но с такива безсмислени сравнения и обобщавания вече е деградивно. Говоренето против страната надали ще направи по-добро ежедневието ви. Освен това е "българин", който е прекарал целия си живот в Германия и Америка. Да не споменавам всичките изцепки на англичани, немци и др., които правят всяко лято и скачат в басейните от балконите на хотелите, като даже някои завършват фатално.
50
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На този 27 годишен глупчо само името му българско.Роден в Германия,отраснал и възпитаван в Канада.Т.е личи си запаДналото евроамериканско въздействие.
49
25
 
12
 
! Отговори
дърводелец с титла преди 4 седмици
Не знам защо съм толкова убеден, че българите са проказата на земята.
48
26
 
27
 
! Отговори
Христо Ботев преди 4 седмици
Българите, са най-простият народ на земята. Няма по-прост народ от българския.Те даже не са народ, а сбирщина от прости хора, защото народността не е просто принадлежност към дадена географска територия, а съвкупност от общи цели, идеи и ценности, съвкупност от общи действия, целящи развитие на цялото общество, общи действия за реализиране на идеите и опазване на ценностите. Но това при българите не съществува.
47
14
 
23
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 седмици
Какви простаци е раждала ,ражда и до днес нашата земя хубава.Той може да е заминал от България на 3 години,но просташкия ген му вроден и винаги чака подходящ момент да избие за проява.Ние може да нямаме нобелови лауреати ,но ако се даваше "Нобел" за простащина и нахалство ,то той винаги щеше да е у нас