Самотният принц: Херцогът на Единбург се радва на ергенски живот

Принц Филип се пенсионира през август 2017 и от тогава се радва на свобода
29 яну 2019 21:45,
25

Снимка: Reuters

Кралското семейство е любима тема на цяла Великобритания. Само ако се замислим, снимки с бременната Меган Маркъл циркулират навсякъде в социалните мрежи, а раждането на нов наследник се превръща в огромно събитие за цялата страна. Пикантериите около кралското семейство обаче също са една много любима тема, а се оказва, че не е и никак изчерпана.

Самотният принц - така може да бъде описан новият живот на принц Филип - херцогът на Единбург и съпруг на кралица Елизабет II. Филип води ергенски начин на живот, след като обяви своето пенсиониране през август 2017 г.

Преди, част от ежедневието му бяха сутрешните закуски с неговата съпруга, която беше лично приготвено от самия херцог - бъркани яйца с пушена треска и тортиля. Сега обаче двамата не закусват заедно и дори не живеят под един покрив. Принц Филип преоткрива себе си на 97-годишна възраст.

Ергенът прекарва свободното си време в Синдрингам със своите книги, акварели и частните си празненства и опроверга твърденията на мнозина, че след пенсионирането му идва и края на активния му начин на живот. Само преди няколко години херцогът на Единбург се хвалеше със завидна физика - изкачваше стъпала по 2-3 наведнъж и откриваше по 110 паметни плочи годишно.

Изглежда Филип няма никакво намерение да се отдаде на спокойни старини. Далеч от официалностите и кралските задължения, херцогът на Единбург се чувства по-свободен и по-лек откогато и да било. Не се отчита на никого. Не го упрекват за характера му. Не се опитват да променят лошите му нрави.

От години е известно, че кралица Елизабет и принц Филип делят отделни спални. Това е присъщо за английската кралска фамилия, обясняват експерти по етикеция.

"В браковете на английската аристокрация винаги са били характерни отделните спални, защото не искаш някой да те тормози с хъркане през нощта. Това не означава, разбира се, че когато един от двамата пожелае, не споделят една спалня. Чудесно е да имаш право на избор", обяснява Памела Хигс пред "Дейли мейл".

И докато преди години двамата са делили един покрив, но различни легла, то днес живеят на известно разстояние един от друг, а това се отразява по интересен начин на принц Филип.

Херцогът на Едингбург сяда сам зад волана, а освен това бе сниман от папараци и без предпазен колан. Това, очаквано, възмути гражданите на Англия, които искрено се вълнуват от безопасността на кралската фамилия и упрекнаха принц Филип в безразсъдство, след като предизвика и малка катастрофа. Разбира се, аристократът се извини в официално писмо на пострадалата жена. Въпреки че подобни своеволия му създават проблеми, изглежда херцогът се радва на свободата си.

Принц Филип е превърнал скромния си кралски имот - дърводобивна ферма, в ергенска ложа. Персоналът е сведен до минимум - две прислужници, готвач, икономка и изключително дискретна полицейска защита.

Естествено, кралица Елизабет II и херцогът на Единбург продължават да бъдат заедно и двамата се посещават често, макар и да водят също толкова отделен начин на живот дори когато са в Синдрингам.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сандрингам...с А
10
0
 
16
 
! Отговори
ПЕШО рептила!!! преди 5 години
Светът е пълен с рептили, но само в *** е пълно с ччовекоподобни, бре!!!
9
24
 
3
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 5 години
Какво ни занимавате с този У.Р.О.Д.
8
20
 
12
 
! Отговори
Optimist преди 5 години
Пише се "оттогава". Изключение прави само изразът "от тогава, до сега". Напоследък ми прави впечатление, че неграмотните се презастраховат като разделят подобни думи на две, напр. "за това", което като наречие се изписва също винаги слято.Какво значение има това, нали?
7
20
 
10
 
! Отговори
Xa ха преди 5 години
Принца води ергенски живот- ще се позабавлява с някоя млада принцеса на 70 г.
6
20
 
15
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Евр.ейският мениджмънт на Албиона си казва думата-тия успяха от една атавистична и безсмислена институция(кралската),да направят печеливш бизнес за милиарди!Евала,дето се вика!На тоя фон,в България инкасираме само загуби от Симеон-Хасан....
5
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Burzum"Е и как правят секс?"---Тоя, па! Ми, по "скайпа", бе! Има и "блутуут", и "хенгаут"... Джъсика пише също, че двамата се посещават често,... :)
4
21
 
13
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Ако искате да видите сатаната, погледнете към Бъкингамския дворец!
3
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кралското семейство е любима тема на цяла Великобритания. Само ако се замислим, снимки с бременната Меган Маркъл циркулират навсякъде в социалните мрежи"Само като се замисля, изобщо не използвам социалните ви мрежи. Посещавам сайта за да чета новини, а не за да бъда препращан към външен източник. И като се замисля повече, не разбирам с какво една бременност е по-важна от милиони други по света, случващи се в този момент?
2
28
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НЕ ВИ Е СРАМ ДА ПРАВИТЕ РЕКЛАМА НА УБИЕЦА НА ПРИНЦЕСА ДАЯНА)!
1
18
 
28
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Нов шедьовър на българските писмена "Делят отделни спални" Това - директно в Златния фонд на тИливизията Джесика, Джесика