7-те грешки при приготвянето на пилешко

Грешка 1: Премахвате костите и кожата предварително
30 яну 2019 18:55, Михаела Лазарова
10
7-те грешки при приготвянето на пилешко
Снимка: pexels

Пилешкото е едно от най-употребяваните меса в световен мащаб. Предпочитано е заради по-ниското съдържание на наситени мазнини в сравнение с други меса, въпреки че през последните десетилетия злоупотребите с него надхвърлиха доста здравословни и морални граници.

Така или иначе пилешкото присъства на трапезата ни, но приготвяме ли го правилно?

Има някои много често допускани грешки при готвенето на пилешко месо или цяло пиле, които могат да влошат качеството на месото или да поставят здравето в риск. Кои са те?

Размразявате го прекалено дълго

Ако сте планирали да правите пиле за вечеря, в никакъв случай не го оставяйте на кухненския плот цял ден. Стайната температура е идеалната среда за размножаване на болестотворни бактерии в месото. Най-добре е да го размразите в хладилник, където градусите са достатъчно ниски, за да забавят този процес.

Готвите го направо от хладилника

Ако пилешкото ви не е замразено, а охладено също е грешка да го хвърляте директно в печката или на скарата. Необходимо е месото да се адаптира и отпусне в рамките на 20 минути след изваждането от хладилника преди да бъде термично обработено.

Миете месото, а не ножовете и дъските

Много домакини измиват пилешкото под течаща вода, смятайки, че така премахват бактериите. Това е грешка, защото месото няма нужда от измиване. Термичната обработка е тази, която премахва и убива бактериите. А измиването само създава условия за разпространението им.

Другото много важно нещо е да не употребявате същите дъски и прибори за рязане след като сте ги използвали за пилето. По тях със сигурност има бактерии, които могат да заразят други повърхности и храни в кухнята.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До месарЕхх, месаро, месаро. Защо не си гледаш транжирането и антибиотиците да ги оставиш да доФторите? Ти като пиеш антибиотик защо го пиеш по 3 пъти на ден? Ще те светна, защото след 2 часа количеството му в тялото намалява на половина. след 4 часа е една четвърт. Затова трябва да се пият през няколко часа за да се поддържа постоянно ниво.Ако едно пиле е набито с антибиотици, след 24 часа няма нищо. Проста аритметика. Същото с хормоните.Нищо не знаеш!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До То"Аз си копувам пилета (не кокошка ) от един старец в Костинброд"---От Костинброд ли ги кОпуваш? Много добра покОпка! Добър кОпувач си ! :)
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грешка 1ва - купил си пилешкоГрешка 2ра - така и така си допуснал гршка 1, но да не го измиеш е още по-голяма. Всеки, който е влизал в цех, склад или кухнята на стол знае за какво става дума. Бактериите са най-малкия проблем.
7
3
 
7
 
! Отговори
Работещ Командо преди 5 години
Като си отидете и вие и останат само читави, креативни хора всичко пак ще цъфти. Много нефелна баласт тежи на шията на шепата стойностни хора, които ви изхранват. Бягайте при бай тошо, да се печете заедно в пъкъла и стига сте дърпали страната ни назад!
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пенсионер РамбоБавно ли?! Бих казал, че даже много бързо го правят! Я виж как се топим, като пролетен сняг. Явно бързат да населят тази територия с други хора...Те обаче не са виновни. виновни сме си ние, че за има-няма 30 г демокрацията унищожи държава на 1500 г. Една от най-старите на земята и най-старата в Европа с непроменено име.
5
1
 
6
 
! Отговори
месар преди 5 години
А най-голямата грешка е, че консумирате пилешко купено от магазина!!!Пълно е с антибиотици, хормони още при растежа на живото пиле, а после е допълнително обработено и инжектирано месото му, за да изглежда свежо за дълго време и да тежи повече.Агнешко, телешко и свинско са месата, ко0ито най-малко са вредни от към химия, но при условие, че не са внос. Вносните меса са 100% обработени. И не си вземайте колбаси, защото там е цялата Менделеева таблица и месото е най-малко!
4
5
 
13
 
! Отговори
пенсионер Рамбо преди 5 години
Тва сега пилета ли са а,бъкани с баклуци.По Живково време бяха пилета,мирише на километър от печено пиле,и имаха вкус.Имаше инспекция по качество. сега ни тровят бавно и сигурно
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мише, моме, и друг път съм писал: остави готвенето, диетите, здравословното хранене!Пиши нещо за фалосите, за вагините, за взаимодействието между тях...Там си си в свои води...Кажи нещо ново в областта. :)
2
3
 
18
 
! Отговори
То преди 5 години
Това по магазините пилешко е пълна гадост. Аз си копувам пилета (не кокошка ) от един старец в Костинброд, който си ги гледа в голям двор, та домашното пилешко с гъби и сметана е много по вкусно или пържено с корнфлейкс и галета става екстра.
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8. Вели сте свинско, вместо пилешко