4 психологически трика, които всеки трябва да знае

За повече хармония в ежедневието ни
3
4 психологически трика, които всеки трябва да знае
Снимка: istock

Мисълта е много силно оръжие, но лесно може да бъде разстроена. Всеки ден попадаме в различни ситуации, които повишават нивата ни на стрес. Търсим решение за тях, но не намираме. Тогава се нуждаем от някои психологически трикове. Вижте 4 случая, в които може да използвате някои от тях, за по-малко стрес.

Как да махнете досадна песен от главата си?

Едно от най-дразнещите неща е да се сетим за песен, която не харесваме. Тя сякаш влиза в главата ни и ние не спираме да си я тананикаме, осъзнавайки колко ни дразни това. Но тя е там. Всичко, което трябва да направите е да приложите за тази ситуация ефекта на Зейгарник. Според него, хората си спомнят по-добре незавършените задачи, отколкото завършените. Изслушайте въпросната песен докрай. След като тя свърши има голяма вероятност мозъкът най-накрая да се „освободи“ от нея.

Как да избегнете конфликтите в работата?

Конфликтните ситуации са неизбежни, особено в работата, тъй като там прекарваме по-голяма част от деня си. Ако има колега, с когото не се харесвате, но ви предстои служебна среща с него, знаете колко стресиращо е това. Очакванията са да назрее скандал. Как да възпрепятствате това? Седнете точно до него в залата за срещи. Звучи непродуктивно, но работи. Също така преди срещата обърнете тялото си към него, попитайте го нещо, може дори да не е свързано с работата.

По-лесно започваме конфликт с човек, който е на разстояние от нас. Сядайки до вашия противник е малко вероятно това да се случи, дори гневът му може да намалее.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
13
 
! Отговори
6ебе4е преди 1 месец
Сигурен съм, че дресьорът на маймуните в цирка знае повече психологически трикове, и то такива които действат.
1
9
 
12
 
! Отговори
Михаелооооо преди 1 месец
ПрозЯвки, не прозЕвки!