Родителски бунт: Дарвин долу! Човек е създаден от Бог!

Религиозни семейства възразили срещу училищна пиеса за Чарлз Дарвин
8 фев 2019 21:45,
330
Родителски бунт: Дарвин долу! Човек е създаден от Бог!
Снимка: Pinterest

"Има една фундаментална разлика между религията, която е основана на власт и науката, която  се базира на наблюдението. Науката ще спечели, защото тя работи". Стивън Хокинг.

Директорът на английско училище решава да наложи мини цензура в учебното заведение и да отмени пиеса за Чарлз Дарвин и неговата еволюционна теория, след като група силно религиозни родители се оплакали, че това е напълно неприемливо.

Според тях в пиесата се подигравали на проповедник, който участвал в исторически дебат за произхода на човека.

В учебното заведение учат деца на възраст между 7 и 11 години. Представлението било с образователна цел, но директорът все пак решил да уважи искането на групата родители и да замени шоуто с нещо, което не предизвиква чак такава полемика.

Вместо обаче да потуши напрежението, към директора се засилила нова вълна от недоволство. Този път - от другата страна на спора. Останалите родители възразили срещу свалянето на пиесата, защото децата им били "лишени от възможността да научат нещо много ценно", пише  "Индепендънт".

"Това е много тънък опит да наложиш религиозни възгледи върху научните факти и е изключително срамно", обясняват родители.

Решението на директора да уважи молбата на притеснените християнски семейства било напълно неприемливо, защото по този начин върху децата се налагали фундаменталистки възгледи, които оказвали огромно влияние върху тяхното развитие.

Но силно християнските семейства въпреки това приветствали идеята, защото така децата им няма да са изложени на... един вид "научна пропаганда", която е в тотален противовес с онова, което пише в Библията.

Изпълнителният директор на Националното секуларистко общество във Великобритания твърди, че тенденцията родители да се намесват в образователния процес и да заплашват учебните заведения, защото политиката им не съответства на "плитките им виждания за света", е много притеснителна. По думите му е напълно неприемливо родители да упражняват какъвто и да било натиск върху образователната програма заради това, че тя не кореспондира с религиозните им вярвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От начало Господ е бил несътворен за да можем да го поднаем се е сътворил и е слязъл на земята направил е от маймуните хора и си е отишъл в Aбсолюта оставяйки ни да го търсим. Без търсене на Бог и стремеж към еволюция няма напредък и хората ще се превърнат отново на маймуни.
11
9
 
12
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 5 години
Бог е създал Човека. Човека е създал религиите.
10
10
 
15
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Факт е че бог е недоказуем.
9
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И двете теории са верни Дарвин е казал, че англосаксонците произлизат от маймуните, а pуснаците и нормалните хора произлизат от Боговете.
8
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След огромния възход през 2та половина на 20ти век, вече сме свидетели на чудовищна деградация на човечеството. Морална, интелектуална, ценностна ...
7
15
 
38
 
! Отговори
НаАзисВГЗ преди 5 години
Интересно на колко много хора не им е ясно, че религията е измислена, за да се управляват масите. И това очевидно работи. Съвсем умишлено, фанатизмът не е сред 7-те смъртни гряха.
6
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно за 2 000 год една мaймуна как пък не стана човек ? Oбаче някога преди хиляди години изведнъж много маймуни станали хора построили пирамидите, направили календарите и вазирали към друга галактика със космическите си кораби и така изкуството за построяване на пирамиди било загубено завинаги.
5
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДодоАтеизмът е основна ценност на всеки правоверен комунист-болшевик!
4
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е аз вярвам в Бог, но уважавам и теорията на Дарвин.Какъв е проблема?
3
24
 
27
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
От маймуни са произлезли само евроатлантиците.Ние нормалните хора сме Божие творение.
2
22
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами като ,вярват в Бог ,защо като се разболеят, не отиват направо при Него, ами търчат при лекаря за болнични?! Мишки с мишки!
1
36
 
27
 
! Отговори
Марсианец преди 5 години
Теорията на дарвин е пълен провал...