Любопитни факти за усмивката

Усмивката успокоява стреса
30 мар 2019 22:00, Михаела Лазарова
7
Любопитни факти за усмивката
Снимка: Reuters

Усмивката е нашата визитна картичка. Тя е една от най-характерните особености на лицето. Една усмивка може да каже много повече, отколкото предполагате. Но какво не знаем за нея? Ще ви запознаем с няколко интересни факта за усмивката, които може би не знаете.

Усмивката подобрява настроението

Въпреки че си мислите, че е обратното – когато човек е в добро настроение и весел се усмихва, не е съвсем така. Ако се усмихвате, когато сте в лошо настроение и на главата ви се трупат куп проблеми, ще се почувствате по-добре. Съществува нервна връзка между мускулите на устата и лицето и мозъчните центрове, контролиращи настроението.

Усмивката успокоява стреса

Колкото повече поводи за усмивки имате, толкова повече нивата на стрес в организма падат. Смехът намалява кръвното налягане, нивата на стресовите хормони на надбъбречната жлеза, забавя пулса и прави усвояването на хранителните вещества по-добро.

Усмивката тонизира мускулите на лицето

Не избягвайте смеха, само за да не ви излязат бръчки. Усмивката е вид тренировка за лицевите мускули, която ги стяга и оформя. Това ще ви помогне да запазите младостта на кожата за по-дълго.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Вяра преди 5 години
Още като дете бях забелязала че дружинните ръководителки са с разклатено здраве. Защото бяха постоянно начумерени. После комсомолските секретари, сега БСП поклонниците също.Човек трябва да изпитва добри чуства към своите съотечественици, да ги обича и радостта от успеха ще дойде сама.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Усмивка се дава като заслужава а не като оня де вика пък сега чака да му кажа добър ден добър ден вече друг път
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не триеш глупостите????