Хубаво сирене, качествено масло: Тайните на добрата баница

Вкусовете се променят, но баницата - традиционна
3 апр 2019 15:35,
5

Баницата се оказа най-предпочитаният деликатес според анкетата на онлайн издание, посочващо най-вкусните ястия в Европа, които задължително трябва да бъдат опитани.

Bulgaria ON AIR
посети столична пекарна и разговаря с Радослава Лазарова, която обясни защо родната баница е сред най-предпочитаните храни в Европа.

"Най-важни са качествените суровини - хубавото българско саламурено сирене и хубаво българско масло. До ден днешен баницата може да бъде разнообразна, като класиката остава с масло и сирене, но може да бъде с праз и сирене, със спанак и сирене, с каквото му хрумне на човек", сподели тя.

"Вкусовете на българите се променят, но специално към баницата си оставаме традиционалисти. Една баница с масло трябва да е топла", подчерта Лазарова за зрителите на "България сутрин".

И заяви смело, че от баницата не се пълнее, а самата тя се определя като редовен консуматор на баница. По думите ѝ вкусният български "специалитет" трябва да се консумира с яйрян или боза, но не и с шоколад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
5
 
! Отговори
Гламав преди 5 години
Никой уважаващ себе си готвач не прави баница с олио.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие откъде пазарувате?Ако обирате най евтиното от Кауфланд, какво искате?
3
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук е написано за купешката в която няма следа от сирене, а е заменено от извара, а маслото е заменено от мас. Домашната баница съдържа: Сирене, яйца, масло или олио, сода за хляб, кисело мляко, точени кори.
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да знаеш къде да търсиш.
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има един сериозен проблем, а той е, че е много трудно да се намери истинско сирене и масло.