Чашка, две... Ако е с половинката - ще сте неразделни!

Семейните двойки, които пият заедно, трудно се разпадат
13 апр 2019 13:30, Александър Попов
9
Чашка, две... Ако е с половинката - ще сте неразделни!
Снимка: Pixabay

Учени от Бристолския университет установиха, че семейните двойки, които пият заедно, по-рядко се разпадат, пише в. "Дейли мейл".

Изследването е обхванало 47 хиляди двойки, на които били изследвани генетичните данни, взети от Британската биобанка. Учените анализирали навиците за консумиране на алкохол на участниците и влиянието му върху генната вариация ADH1B.

Оказало се, че редовните пиячи имат по-голяма вероятност да се съберат с любители на чашката от противоположния пол, носители на споменатия ген. ADH1B предпазва тези хора от тежки махмурлуци и донякъде хармонизира поведението им.

Оформените по този начин двойки се оказват стабилни и по-рядко се разпадат. Потвърждава се максимата, че хората, които пият заедно, остават заедно, пише вестникът. Стига да са носители на генната мутация ADH1B, добавят учените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До АНТИИ какъв е проблема? Двама са, не като тебе, редейки пенсионерски рими в самота.
4
0
 
14
 
! Отговори
Да преди 5 години
вярно е,само, че не всяка жена или мъж стават за компания на маса и чаша?!?И тук не става дума за пиене,наливане,напиване или уливане,а за най-обикновенно културно пийване?!?След тежък ден,вечерта,приключил деня и прибрал у дома,да седна с любимата жена на ракийка и салатка,че дружбата да ни е сладка?!?
3
9
 
5
 
! Отговори
дедо преди 5 години
Най-яки са споровете между пияни мъж и жена,поне гледани отстрани. В употреба влизат псувни,викове и шамарки със шутове....
2
8
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Те си казваха "Наздраве"винаги двама,винаги,две големи пиандета,пиха със и без мезета.Сутрин търсеха водата,винаги двама, винаги,с нея да гасят пожара,що отвътре ги изгаря.После сядаха на маса,винаги двама, винаги,двама нашенски алкаши,де ментета не ги плашат.О-о-о двама,о-о-о двама,чак до мрак,от мрак до мрак.
1
5
 
14
 
! Отговори
стабилни преди 5 години
По рядко се разпадат, но падат на тротоара пред входа и остават заедно до сутринта.