Жестове и типове поведение, които изпращат негативни вибрации

Сред тях е постоянно вглеждане в телефона
22 май 2019 06:41, Михаела Лазарова
10
Жестове и типове поведение, които изпращат негативни вибрации
снимка: istock

Лицето и тялото ни могат да изразят не само съзнателно и преднамерено поведение, което искаме да покажем, но и такова на подсъзнателно ниво, което издава истинските ни нагласи. Някои хора са истински майстори в прикриването на емоции и намерения, но други не успяват така добре да контролират поведението си. Някои сигнали, идващи от езика на тялото им, ги издават, което често прави компанията им неприятна.

Кои са жестовете и типовете поведение, които изпращат негативни вибрации на събеседниците ви и ги отблъскват?

Гледате наоколо

Едно от най-неприятните и досадни типове поведение е блуждаенето с поглед. Някой хора обичат вниманието на другите и държат да бъдат изслушани, когато говорят. Когато обаче събеседникът им започне да говори, те обръщат поглед встрани, сканират хората наоколо, отявлено демонстрират незаинтересованост от темата. Това поведение дразни, отблъсква и прави така, че следващия път нарочно да не бъдете изслушани, ако действате по този начин.

Потропване с крака, пръсти, щракане

Нервното почукване, друсането на краката, цъкането на химикалката, потропването по масата с пръсти са все дразнещи навици по време на разговор, които отблъскват събеседниците. Такова поведение излъчва негативни вибрации от ваша страна, тъй като често се възприема като нетърпение разговорът да свърши или незаинтересованост.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
0
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 1 месец
аз гледам да пръдна шумно и те сами се махат , чак такива сложни жестове не правя ...
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в тази тема става въпрос за поведението ни което кара хората да го приемат като отблъскващо. Моля не извъртайте, както този Горан по - долу, който явно може да счита и че всяка тема на разговор е неприятнa. При една обикновена и нормална комуникация всяко едно поведение показващо заключване на тялото или друго- отблъсква. Отнасяйте се с хората така каkто искате те да се отнасят с вас и тогава може би светът ще стане едно по- добро място за живеене!
8
2
 
5
 
! Отговори
Do Горан преди 1 месец
Ти си бля-бля...
7
5
 
3
 
! Отговори
Горан преди 1 месец
А, защо никой не отрази все пак и това, че подобни неща изключително много зависят и от темата на разговор? Подхванете един неприятен разговор, и после пак говорете за негативни знаци на тялото :)))) Когато разговорът е: бля-бля-бля, дали е нормално да се сърдите на събеседника си за негативните му реакции!?
6
2
 
6
 
! Отговори
Hahaha преди 1 месец
Другите неприятни са тия със скръстените ръце, големи смешници...
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всъщност в "статията" се повтаря многократно едно и също поведение - липса на внимание към събеседника.
4
3
 
9
 
! Отговори
Телевизора преди 1 месец
най- неприятни са тия дето говорят с теб и си държат ръката в джоба, все едно си държат оная работа да не им падне! Върха на простотията е това!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Описаните неща са нормални и изобщо не значи, че събеседникът не ти е приятен. Като си недоспал и уморен си разсеян и блуждаещ. Няма само в очите да го гледаш. Ще реши, че е много любовно и пак зле. Когато някой ти е неприятен или не се виждаш с него, или съкращаваш срещата до минимум, или директно го поставяш на мястото му с суми. Всяко приета покана за виждане и прекарване на повече от 20мин в нечия компания означава, че човекът ти е поне неутрален, ако не и симпатичен, ноне и неприятен.
2
1
 
11
 
! Отговори
5V DC преди 1 месец
Хората не излъчват вибрации, има едни други домашни електроуреди за това.
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подбирайте си събеседниците, за да избегнете неприятности!