Какво не е добре да казвате на работа?

Твърде много подробности за вашия уикенд пред шефа или колеги
30 май 2019 22:35, Михаела Лазарова
7
Какво не е добре да казвате на работа?
Снимка: istock

Грубите изказвания на работа са неприемливи. Всеки здравомислещ служител и работещ човек е наясно, че не може просто така да си позволи сексуални нападки, расистки коментари, безцеремонно обсъждане на фирмената политика. Трябва да е луд, за да рискува работното си място по този начин.

Но има и още неприемливи изказвания, които никак не е добре да правите на работа, пред шефа си или пред колеги. Те могат да ви спечелят лошо име, недоверие, критика и дори уволнение.

Бъдете внимателни и вижте какво не е добре да казвате на работа.

Всичко, което не бихте искали да прочетете написано

Говорете така, сякаш онова, което ще кажете, може да бъде прочетено някъде. Представете си, че абсолютно всички ви слушат. В днешно време не е трудно да си го представим във века на интернет и свободните комуникации. Ако онова, което възнамерявате да казвате не е подходящо за публикуване в официална поща например, премълчете го или го кажете по далеч по-деликатен начин.

„Това е скучно“

Срещите много често наистина са скучни, факт. Всички го знаем, но трябва да внимаваме къде и на кого го казваме. Не го подшушвайте дори на колегата, седящ до вас. Не можете да сте сигурни дали думите ви няма да стигнат до шефа ви, който ще го изтълкува като липса на мотивация от ваша страна. Вероятно ще оставите впечатление, че искате да сте на друго място и да вършите много по-интересни неща. Дори това да е така, за нищо на света не казвайте нещо такова, с което да оставите именно тези впечатления.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
кОфис преди 4 години
Бизнес комуникации - кратък курс(избрано):Ако шефът ви попита как е минал уикендът ви, му разкажете подробно как сте се напукали снощи, как ви цепи главата, и как с нетърпение очаквате обедната почивка да ударите една две бири. След това учтиво го попитайте дали няма аспирин и дали няма проблем в петък да си тръгнете по-рано, защото тъща ви пристига нагости и трябва преди това да си намерите ловнорибарските принадлежности и т.н.
6
0
 
0
 
! Отговори
:))) преди 4 години
До Ха хаМного точно казано!Мислят ме и за будала и за луда, защото на работа не отговарям на агресията с агресия.Извън, като кажа на кре. тенои.дите, (на които са им казали, че обичам да ми подсвиркват) че са болни мозъци, се обиждат!А на "превъзпитаващите" да кажа: За да стана като вас, трябва да ми харесвате. Вие не ми!Все така ми лизк-айте задните букви!"Гроздето е кисело!"
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак статия нямаща нищо общо с родната действителност! Личи си, че просто сте превели нещо от някъде, без дори да помислите дали е приложимо за България.
4
1
 
2
 
! Отговори
е ми преди 4 години
А мен ме съкратиха, защото не коментирам на работата личния и семеният си живот и освен автобиографията ми нищо друго не са знаели.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е да не казвате че имате идеи за подобряване на трудовия процес.
2
0
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Стига толкова за днес, айде да си ходим - още към 9 - 9:30 ч.
1
1
 
33
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Михаела,наистина ли нямаш представа колко е безцеремонно държанието на работните места у нас?Изключение правят лицемерите и то само когато искат да се докарат пред някого или да получат нещо.Ако човек се държи наистина възпитано, сдържано и доброжелателно, мислят го или за будала, или за неискрен.