5 бариери, които пречат на щастието ви

Позволявате мнението на другите да ръководи живота ви
4
5 бариери, които пречат на щастието ви
Снимка: istock

Щастието е състояние на духа, което ние сами изграждаме. Материалните предмети, богатството, благата, с които се сдобиваме могат да повишат за кратко усещането за щастие и благоденствие, но след това рязко да се почувстваме апатични.

Щастието е много повече от това. То е съвкупност от различни вътрешни състояния – как се чувстваме сами със себе си, какво мислим за себе си, как се изразяваме и как се вписваме в различните социални и професионални колективи.

Една от най-важните предпоставки за позитивното усещане за щастие е себеуважението. Ако сте приоритет за самите себе си, ще ви е по-лесно да предприемате всяка стъпка в живота си без да пренебрегвате нуждите си в полза на тези на другите.

За да повишите усещането си за щастие, вижте кои са нещата, които ви пречат да се чувствате истински щастливи.

Позволявате мнението на другите да ръководи живота ви

Хората, които се влияят от чуждото мнение, които се опитват да се харесат на другите, да постъпят правилно според мнението на другите, страдат от безпокойство и тревожност. Те са онези, чиито нива на щастие са доста по-ниски, отколкото на тези, живеещи по свои правила и неинтересуващи се от това какво другите ще си помислят за тях.

Срам от минали провали

Миналото ви определя бъдещето ви дотолкова, доколкото позволите то да поваля и стопира опитите ви за прогрес. Хубаво е да се учите от грешките си, но не и да им позволявате да погълнат стремежите ви и да ви откажат да се опитвате в бъдеще.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защото след демократичните промени имало период, през който трудно се намирала работа изобщо, какво остава да намериш спокойна работа в престижна институция. Била се надявала да се променят нещата, но покровителите на противничката й продължили да бъдат силни в нашата сфера.Според мен, в течение на годините я беше обхванал и мързел. За беда все още е възможно на места да се взимат заплати без да се прави нищо, а също и да ти пречи *** и Пульо, само защото е с по-силни връзки.
2
0
 
4
 
! Отговори
Постъпих на работа преди 4 години
в тази институция на бюджетна издръжка, когато и двете "врагини" бяха вече пред пенсия. Едната се беше изкатерила до върха, другата си стоеше на своята някогашна начална позиция и наистина не правеше нищо. Не я уволняваха, защото била далечна роднина на силен някога човек, който вече не беше сред живите. Всичко това ми беше много странно, но изглежда такива механизми не са спрели да действат.Изолираната наистина беше апатична и озлобена. Споделяше, че е останала на тази месторабота, защото
1
1
 
3
 
! Отговори
Петото е вярно преди 4 години
Наблюдавах колежка, избрала да не прави нищо, защо от самото начало шефката я била взела на мушка. Това ми разказаха по-стари колеги.Навремето, през соца, млада връзкарка неправомерно била назначена за шеф на отдел и веднага повела война с единствената друга млада жена, която също имала зад гърба си протекции, но по-слаби. Години наред другата била изолирана от всякакви задачи и взимала заплата за нищо не правене, но нямала възможност за кариерно развитие.