На какво ни учат токсичните връзки?

Ще разберете какви точно качества търсите в партньора
18 юни 2019 22:51, Михаела Лазарова
10
На какво ни учат токсичните връзки?
Снимка: istock

Хубавите моменти са ни необходими, за да се чувстваме щастливи, но в тези мигове сме склонни да летим в облаците и да не обръщаме внимание на нещата, които са напът да ни причинят болка. Грешките, които допускаме в живота и любовта, са тези, които ни дават най-ценните уроци, които помним до края на живота си. От тях се учим да се предпазваме за в бъдеще.

Ако сте преминали през токсична връзка, която ви е държала в плен на самотата и нещастието дълго време, вероятно си мислите, че сте най-големият неудачник в любовта, но това не е така. Тези трудности в любовта ни дават ценни уроци, които ни правят по-осъзнати и силни от всякога. Ето как токсичната връзка ще ви помогне в изграждането на следващите ви връзки.

Ще виждате червените флагове

Един от най-важните уроци, които една истински отровна връзка ще ви даде, е умението да забелязвате по-отрано съмнителното поведение, което издава вероятни проблеми в бъдеще. Най-добрата защита от нещастието е недопускането то да се случи. Понякога е нужно да изстрадаме една любов, за да знаем, че поне сме опитали, но това не означава да се оставяме да страдаме всеки път без да обръщаме внимание на предупредителните знаци, че наближава бедствие.

Ще се научите какво не трябва да правите

Със сигурност за нещастния край на една връзка вина имат и двамата партньори, по-малко или повече. Много от нас имат склонността да проявяват повтарящо се поведение без да осъзнават собствените си грешки в него. Ето защо често се случва някои хора да страдат заради „серийна несгода“ в любовта. Ако се чудите защо все попадате на неподходящите партньори, които ви нараняват, може разковничето да се крие в собственото ви поведение. Открийте грешките си и ги анализирайте.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
тези връзкини учат преди 4 седмици
да не се предоверяваме.
Ако след първата токсична връзка не си направил(а) извода, че има разлика между физическото привличане и любовта и че любовта трябва да се заслужи, значи задължително трябва да проумееш това след втората такава връзка.
Не успееш ли и тогава да си направиш такъв извод, значи вечно ще те използват разни безскрупулни индивиди, докато ти мине времето и си останеш сам(а). Но дори и тогава има опасност да те подлъже някой, за да ти вземе апартамента при бърз и неочакван развод.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Няма ли кой да разкара тази Михаела с глупостите и? А Днес.бг
4
1
 
3
 
! Отговори
Райна Бояджиева беше преди 4 седмици
изключително нахална. Съсипа младостта на един от най-перспективните гимназисти, като успя да му стане гадже, причаквайки го по улиците. Беше по-висока от него, бяха смешна двойка. Пробва номера "Бременна съм" точно когато през април ни оформяха успеха преди абитур.бал. Майка му я разобличи- не е бременна, излъгала го. За да го отърват от Райна,техните го ожениха веднага след казармата за друго момиче. Не потръгна, разведоха се. Райна като конска муха с нахалство подлуди още няколко семейства.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Учат ни, че любов няма и всичко е пари.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ставаме още по-корави. Каляваме се.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато жената почне да сондира за червени флагове у един мъж, това вече е червен флаг. Жената хамелеон дълго може да си крие флаговете.