Хигиенни навици, които може да ви разболеят

Седите на тоалетната твърде дълго
10
Хигиенни навици, които може да ви разболеят
Снимка: Istock

Всеки ден прекарваме доста време в банята и тоалетната. Това са двете помещения (а в някои случаи са в едно), в които извършваме всички ритуали, свързани с хигиената на телата ни отвън и отвътре.

Много често допускаме някои грешки, когато сме в тоалетната или банята, които могат да поставят здравето ни в риск. Ето кои са те и защо са потенциално опасни.

Пускате водата в тоалетната, докато капакът е отворен

Струята на водата в казанчето обикновено е много силна. Това предизвиква разпръскване на молекулите на фекалиите и урината във въздуха. Силата на водата може да ги изтласка извън чинията на цели 6 метра. Ето защо е добре да сваляте капака на тоалетната седалка преди да пуснете водата.

Изхвърляте мокри кърпички в тоалетната

Въпреки че вероятно мокрите кърпички ви приличат на хартиени, не са. Те са направени от текстил, който не се разтваря във водата. Рискувате да запушите тоалетната и дори да предизвикате по-голям проблем в централната канализация на сградата.

Премятате косата си върху главата, докато слагате шампоан

Всички правят тази грешка. По-лесно е да качите цялата си коса върху главата, за да я насапунисате добре вместо да мажете шампоана по протежение на косъма, нали? Да, но се оказва, че този метод крие риск от пренасяне на бактерии и мъртви кожни клетки от косата към очите, носната лигавица и устата. Това важи особено за хората с по-дълги коси. Масажирайте косата без да я качвате на главата си, съветват специалисти. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: микробихигиенаболести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
Аз пущам водата докато съм седнала. Така предотвратявам изпаренията да изпълнят помещението. Това правилно ли е?
7
0
 
2
 
! Отговори
Зелето преди 4 години
Пълни глупости. Ами някой ако се е празнил на плочките какво следва?
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние да не растем в саксия бе, ако човек се разболява толкова лесно, досега жив човек да няма на планетата. Тези правила си ги заврете някъде, където искате.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХмНякой дебел човек като седне, обляга се на капака и без да иска.Михаела да каже спазила ли е сутринта напътствието на 3 или продължава така, както е написала в статията.
4
5
 
1
 
! Отговори
Хм преди 4 години
До МихаелооооКапака на тоалетната не ти е облегалка! Ако сядаш там като на трон и държиш да се облегнеш ,твърде бързо ще започнеш за имаш запек! Освен това проблема е във влагата. Пръските отиват на капака ,но той изсъхва и с това умират микробите. Въпроса е да не вдишаш пръските или те да отидат вместо на капака ,на хавлията ти с която се бършеш и която по- трудно съхне от влагата. У нас казаното в статията се спазва от как се помня. Чудя се що за хора сте ,щом го имате за тъпни...
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пийте Дуфалак, та да е леко и меко и да не се напъвате прекомерно, а Михаела може да вземе някой лев, защото статията й ще накара някои да пият разхлабителни, та да не се напъват.
2
3
 
14
 
! Отговори
Михаелоооо преди 4 години
Като затвориш капака на тоалетната чиния и после пуснеш водата, пръските отиват върху него. И после, който вдигне капака и седне, ще си лепне гърба върху вътрешната, напръскана част на капака. Ако от клекалото ти пръска, стой по-настрана когато пускаш водата или смени клекалото с друго, което има по-различна големина и форма. И това е от значение.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мале колко глупосни в едва списня!?