Купон на макс: Уникалният фестивал Сан Фермин в кадър

Вчера бе даден стартът на деветдневните празненства
8

Фестивалът беше предхождан от протести на природозащитници. Снимка: Reuters

Вчера бе даден официалния старт на традиционния фестивал Сан Фермин в Памплона, Испания.

Ракетата, известна като чупинасо, беше изстреляна от член на официалния брас бенд на града от балкона на кметството под възторжените възгласи "Да живее Сан Фермин" на събралите се на площада хора.

Днес ще бъдат пуснати и първите бикове по калдъръмените улици към арената.

Фестивалът Сан Фермин продължава девет дни. Освен с тичането пред бикове, проявата се слави с денонощни пиршества.

Фестът привлича към Памплона около един милион души.

Сан Фермин е покровителят на Навара. Фестивалът, с който се почита патронният светец, датира от края на 16-и век. Проявата е обезсмъртена от Хемингуей в романа "Фиеста", публикуван през 1926 г.

Преди началото му бяха организирани и протести срещу избиването на бикове от природозащитници. Техни членове нахлуха и по време на коридата вчера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагледен пример, как се печелят пари от културно наследство. Сметне те 1 мил посетители по 200-300евро на човек. А това е само една фиеста, в Испания са безброй такива като Сан Фермин
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде им е ракията?
4
1
 
6
 
! Отговори
М дааа преди 4 години
Католицизмът, като религия проповядваща мир и разбирателство , се нуждае от 10 дневни жертвоприношения в чест на свети Ефрем.
3
2
 
5
 
! Отговори
Deutschland преди 4 години
Да излезеш на улицата, и да се бориш за собственото си затриване е парадокс Във времената на Хелмут Кол или Шрьодер немислимо. При Меркел факт.Още едно ярко доказателство ,колко силно оръжие е медийната пропаганда усъвършенствана извън Германия и преведена в действие в страната им.В продължение на 10 годишното канцлерство на бездетната самотница Меркел
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката виждам некакво гнусно чудовище. 90% от главата - уста. Дълбоководна риба някаква ще да е. Само те са толкова антиинтелигентни.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забавляват се на фестивала Сан Фермин. Ние тук в Бг също се стремим да не изоставаме. Свеж пример от тази сутрин: точно в 06:13 ч. 4-5 идиoтa се обосноваха на пейката пред прозореца на спалнята ми и захванаха на висок глас да решават актуални битови проблеми. Радващото е, че накрая не се изпотрепаха, а дружно се запътиха към запасените от предишен купон 2 бутилки с концентрат.