6 знака, че басейнът не е поддържан добре

Как да разпознаем дали хигиената е налице?
Обновена: 8 юли 2019 21:28 | 8 юли 2019 21:01, Ивета Иванова
9
6 знака, че басейнът не е поддържан добре
Снимка: Pexels

Ходенето на басейн през лятото е чудесен вариант да разпуснете, особено когато сте в града. А и плуването е много полезно, ако се захванете с този спорт несъмнено ще се сдобиете с мечтаната фигура. Но не всеки басейн е добре оборудван, чист и хигиеничен. Ето и за какво да следите, когато се чудите кой басейн да изберете за релаксация или тренировка, според "Prevention".

1. Мръсна и мътна вода
 
Това е най-очевидното - огледайте хубаво дали водата в басейна е мътна и дали в нея има боклуци - опаковки, листа, мъртви насекоми, камъчета и т.н. Ако водата не е прозрачна, чиста и блестяща, не си и помисляйте да се гмуркате или да плувате. Явно басейнът не е добре поддържан, не се чисти редовно и може да хванете някоя инфекция от него.
 
2. Образували са се водорасли
 
Синьо-зелените водорасли може да завладеят басейнът, ако той не е добре поддържан и е мръсен. А те произвеждат отровни цианобактерии. Най-често водораслите се появяват на местата в басейна, които постоянно са огрявани от слънцето и никога не остават на сянка.
 
3. Има няколко бебета в басейна 
 
Сладко е да видите малки бебчета в басейна, заедно с родителите им. Но това не е добър знак - за бебетата и малките деца трябва да има отделен басейн. Не бива те да бъдат допускани в общия голям басейн. Обикновено те са с памперси и може фекалии да попаднат във водата. Бебетата често се заразяват с паразита Гиардия ламблия, които се разнася чрез фекалиите и това може да ви причини повръщане или разстройство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: басейнхигиена
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
33
 
! Отговори
бай кольо преди 4 години
Страхотна статия,хвала на таквази журналистика. Каква смелост ,колко убедително.
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тези по нашето лайномутроморие, дамите понякога излизат бременни... Така ги чистят...
4
1
 
45
 
! Отговори
ехаа преди 4 години
Кой се товари да ги пише тези полезни анализи... Толкова труд е вложен, то си личи... Да помогна и аз малко със знаци по темата:Ако в басейна има разлагащ се труп на животно;Ако басейна е директно свързан с канализацията и в него плуват *** - (а сега де, цензурата спи)Ако водата е непрозрачна и мирише на ако,и тн.Абе трудят се да ни пишат полезни съвети, а ние -неблагодарни.
3
2
 
59
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Ний на нашия басеин на село сме опънали едно въже през средата и сме турили табели-от ляво за непикаещи, пък от дясно за пикаещи и всеки си знае къде да ходи бе, та може да сме прости ама хигиената ни е на европейско ниво
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е мътна водата, не е гмуркайти! Можи долу да ви дебне турска русалка и да ви излезе късмета.
1
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако има жаби.