5 причини да не отслабвате

Какво ви дели от перфектната фигура?
10 юли 2019 14:45, Ивета Иванова
3
5 причини да не отслабвате
Снимка: pexels

Ако смятате, че се храните правилно и спортувате достатъчно, но все пак не сваляте килограми и не може да отслабнете, трябва да потърсите какви са причините за това. Ето и няколко предположения, според "The Sun".

1. Липса на сън
 
Качественият и продължителен сън е много важен, защото само тогава организмът има възможност да си почине и да се възстанови. Тогава мускулите укрепват и се възстановяват, а мазнините биват изгаряни. Проучвания доказват, че когато спите достатъчно, губите килограми именно заради изгарянето на мазнини. А когато не спите достатъчно и не сте си починали, сте много по-гладни и ще поемете повече калории. Когато сте изморени, скачат нивата на хормоните на глада - грелин и лептин.
 
2. Стрес
 
Ако сте под напрежение, натоварени сте и сте стресирани, стресовият хормон кортизол ви кара да хапвате повече изкушения, пълни с много калории - бисквити, сладкиши, чипс, снакс, газирани напитки и т.н. Защото сте под пара и напрегнати, вие искате да се наградите с нещо вкусно и уж се успокоявате с храната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: отслабванехранене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
А.М.Салакис преди 4 години
Егати заглавието - не става ясно 5-те причини да не искаш да отслабнеш ли са или да не можеш да отслабнеш ?!Параноята ви тресе яко , също и манията за оригиналност , пък колко тъno ще бъде реализирано - не е важно !
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако имаш воля яж наполовина това където си го ядеш постоянно без да се лишаваш и след два месеца гарантирано драстично отслабване с тази рецепта без да се лишавам от нищо само ограничавам обема на храната както казах наполовина от 81 кг станах 65 кг чувствам се много добре да допълня тези кг ги свалих за 5 месеца