За отслабване: Топ 6 най-ефективни упражнения на открито

Планински преходи, бягане, плуване и още...
Обновена: 22 авг 2019 15:57 | 22 авг 2019 15:57, Ивета Иванова
11
За отслабване: Топ 6 най-ефективни упражнения на открито
Снимка: Pexels

Лятото е най-подходящият сезон за тренировки на открито. Чистият въздух в парковете и горите действа добре на организма, така че възползвайте се максимално от тези възможности, преди отново да е дошло студеното време и да се затворите във фитнеса. Ето и кои са най-ефективните упражнения за тренировка на открито.

 
Преходи
Ако живеете на място, което е близо до планини и природни паркове, преходите през тях ще подействат доста добре на организма ви. Планинското ходене по 3-4 часа на ден може да изгори повече калории от тичането за 30-40 минути. Няма да се чувствате толкова натоварени, колкото след крос, а и ще се наслаждавате на красиви гледки.
 
Тичане на интервали
Разбира се, тичането е сред най-ефективните кардио тренировки. Кросове в квартала или близкия парк ще тонизират организма и ще изгорят около 600-700 калории за час. Но, ако сте начинаещи, е по-добре да не тичате толкова време, без почивка. По-добре правете интервали - 5 минути тичане, 7-8 минути бързо ходене.
 
Плуване
С един курщум два заека - едновременно ще се разхладите от летните горещини и ще тренирате. Плуването е сред най-полезните спортове. То заздравява мускулите, кара сърцето да работи по-бързо и да изпомпва повече кръв. Доказано е, че намалява стреса и подобрява мозъчната дейност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
слаб преди 4 години
До Анонименпробвай с 8 повторения с макс кг, които можеш и така 3 месеца. Брой и контролирай калориите и няма да ти трябват часове бягане
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета статии от тоя тип имам усещането, че "журналистите" са прекалили с упражненията. Отслабнали са доста, ама умствено.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПлувам всеки ден от 20 години. По 4-5км. Всички стилове, включително HIIT. И продължавам да дебелея, щото съм все гладен !!!! Единствения начин да свалям кг е намаляване на порциите и въглехидратите. Но пък и силата си отива ... Абе нема угодия.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
намалете яденето наполовина само тогава има гаранция да отслабните иначе спортът е като патерица само си помагате малко с него казвам ви го от опит от 30 години спортувам дълго бягане но ако не се ограничавам с яденето разбрах че няма нкакъв ефект за намаляне на теглото ЯЖТЕ ПО МАЛКО ГАРАНЦИЯ 100 ПРОЦЕНТА ЗА ОСЛАБВАНЕ -ПАУЛО КУЕЛЬО
6
0
 
6
 
! Отговори
Indoors преди 4 години
Само докато ги прочета и се изморих.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До слабТежести за слабеем? Ти сериозно ли си мислиш, че 25 повторения със 100 килограма на лежанката, където избутваш за половин секунда, ще се равняват на 60 минути бягане?
4
0
 
8
 
! Отговори
До слаб преди 4 години
Хората искат да порастнат повече от хобит и да не приличат на ракла
3
6
 
6
 
! Отговори
слаб преди 4 години
качване на стълби, каране на колело, 4 часа преход в планината - то трябва само с това да се занимаваш по цял ден. И нищо не написахте за най-ефективното - вдигайте тежести. Това е!
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със слушалки и велосипед,... не мерси?!
1
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футбол...