Грим според цвета на очите - за какво да внимавате?

На сините не отива зелено
28 авг 2019 22:00, Иванка Гъркова
3
Грим според цвета на очите - за какво да внимавате?
Pixabay

Всяка жена, която се грижи за външния си вид, иска да изглежда перфектно. Гримовете са средството, с което тя може да прикрие някои недостатъци по лицето и подчертае онова, което харесва. 

Много жени съчетават грима с цвета на очите си. Казват, че на зелените и кафявите отиват повече нюанси, докато не всичко върви на сините или сивите. 

Ако искате очите ви да изпъкнат и не изглеждате твърде смешно, трябва да подберете много добре гримовете, които ще използвате. Понякога грешно избраният цвят или поставянето на черен молив могат да променят тяхното излъчване. 

Ето как да се гримирате според цвета на очите: 

Сини

Гримът за тях не бива да е натрапчив. Ако сте със сини очи, забравете за прекалено искрящи или тъмни цветове. За сметка на това може да използвате нежно розово, сребърно, златисто или сенки с перлени отблясъци. Може да замените черната спирала с кафява. Основното правило, което да следвате е да не поставяте никакви зелени нюанси. 

На сините очи отиват по-ярки червила. Оцветете устните с оранжево или червено. 

Зелени

Можете да ги подчертаете с гримове от цветове, които са близки до тях. Кафевите сенки отиват на зелените очи, като ще ви отива и черно в ъгъла на клепача или така наречения опушен грим. Ако сте с по-цветни дрехи, подчертайте очите си с виолетово или светлолилаво. За по-драматичен поглед използвайте медено-златисти оттенъци с бордо. 

За устните може да изберете кафеникаво, червено или червило в оранжева гама. Достатъчно е да имате някакъв червеникав акцент (сенки, руж, червило), за да изглеждате страхотно. Не бива да ползвате сини или сиви отенъци.

Още за гримирането според цвета на очите четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще отмине модата на изкуствените мигли?
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внимавайте,с какви лещи сте!
1
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гримът е само за малки момиченца ...