8 навика, които водят до диабет тип 2

Пропускате закуската
30 авг 2019 10:06, Михаела Лазарова
7
8 навика, които водят до диабет тип 2
Снимка: istock

Знаете, че не е добре за вас и въпреки това го правите. Посягате към поничката с шоколад, когато влизате в кафенето сутрин преди работа. Този и още много вредни навици са по-опасни за здравето, отколкото предполагате, особено ако имате диабет тип 2. Дори да нямате, може да се сдобиете с това изключително неприятно и опасно за цялостното здраве заболяване.

Кои са вредните навици, за които не си давате сметка, че повишават риска от диабет тип 2 още повече?

Пиете напитки със захар

Течните празни калории са не по-малко опасни от тези в храните. Избягвайте да пиете газирани и подсладени напитки без значение дали съдържат захар или изкуствени подсладители, защото те повишават значително риска от диабет тип 2, както и тип 1.

Пропускате закуската

Продължителното пропускане на хранения, каквото е лишаването от закуска, повишава драстично нивата на риск от диабет тип 2. Това се дължи на факта, че нивата на кръвната захар спадат много драстично при продължително гладуване, а след консумация на храна се повишават рязко. Това създава условия за поява на инсулинова резистентност на клетките, както и изтощение на панкреаса.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
батко Арни преди 4 години
до # 4Нещо за мускулна маса при мъжете да си чул някога ?Може да не си Арнолд Шварценегер но с малко мускули може да не си 1.95 м и пак да си над 85 кг ! ( изключвам ана-болните манияци) Даже и шкембе нямаш , представи си !Всички ли мъже трябва да са пухкави , за да се вместят в представите ти ?!
6
5
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
Много газирани напитки, поне в България не съдържат захар, а глюкозо-фруктозен сироп.Още по-лошо! Чистата глюкоза е направо ракетно гориво за клетките.И когато човек има проблем с панкреаса става голяма беля.Газираното не съм наблюдавал да ми вреди, въпреки че никой доктор не го одобрява.Но аз по принцип като пия нещо газирано си го разгазирам предварително, може само леко да щипе на езика но не да се подуя от газа.Подсладителите наистина не оказват никакво влияние на глюкозата в кръвта.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 4Е теб те е яд че живееш..
4
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз жена над 52 килограма не признавам.За мъж допускам до 85 кг, но само ако е висок поне 1.95 метра.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
(леко продължение)Затова много се ядосвам, като дойде някоя мацка и каже "ми аз не съм хърбава". Ми не си, ама си със първа степен затлъстяване, 28% мазно. А медиите им помагат да се самозаблуждават - неее, те не са дебели, неее, това не е проблем, неее, това е нормално...И после - ама ето списък на 845 заболявания, които засягат хората с наднормено тегло, давай да се борим с тях...
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стреса води до диабет,храненето после *** го регулирай,няма как вече щом заиграе захарта.В някакви норми се държи с инсулин и докъдето изкара човек...
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо излишно мистифицирате T2D? (Type 2 Diabetes)Причина 1-ва: генетично сте предразположен (имате подобно заболяване в семейството, диагностицирано или не). Тоест, слаби гени.Причина 2-ра: освен, че сте генетично предразположен, сте със наднормено тегло(имате над 16% мазнини от телесната ви маса, мери се лесно). 16-25% - наднормено; 25-30% - затлъстяване 1 степен; 30-40% втора; 40+ трета.Причина 3: ядете много захар освен че имате 1 и 2.