Стрес, умора... 6 причини постоянно да изпитвате глад

Ето кои са те
30 авг 2019 22:30, Ивета Иванова
11
Стрес, умора... 6 причини постоянно да изпитвате глад
Снимка: Pexels

Коремът ви постоянно къркори, дори когато скоро сте хапвали? На много хора се случва непрекъснато да изпитват глад и да хрупат по нещо между основните хранения редовно. Има няколко причини за вълчия глад. Ето и кои са те, според материал на "Prevention". 

Стрес
 
Ако постоянно сте под напрежение - заради крайни срокове, проблеми в работата, училищни задължения, семейна драма, любовна мъка, финансови проблеми и т.н., организмът ви няма как да не реагира на това. Той започва да изпитва глад. Когато сте стресирани, хормонът на стреса - кортизол се повишава, а и в резултат на силен стрес се стимулира производството на хормона грелин.
 
Тези два хормона ви карат да изпитвате глад. И обикновено тогава започвате да търсите въглехидрати - курабийки, чипс, снакс и т.н. Опитайте да сте по-спокойни, медитирайте, разхождайте се, за да намалите напрежението.
 
Умора
 
Знаете, че ако не се наспивате добре, винаги на другия ден сте по-гладни. Ако стоите до късно, защото сте много заети и няма как да се справите с всичките си задължения или гледате филми до късно, спите по 4-5 часа на нощ, нормално е да огладнявате често. Това отново повишава нивата на грелина. А нивата на лептина, хормон, който отговаря за засищането, падат. Така дори измамно усещате глад, когато всъщност просто сте изтощени и изцедени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: здравегладумора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
3
 
! Отговори
серьожа преди 4 години
Аз съм ит програмист вегетарянец съм сутрин в 5 ч изяждам една ябълка на обяд си хапвам няколко солети но вечер не ям нищо така съм от години и нямам проблеми въпреки натоварената ми работа повече от 12 часа на ден
7
4
 
2
 
! Отговори
Deutschland преди 4 години
Аз се сьбуждам в 4:30 изпивам 2 кафенца и след като си взема душ трьгвам на работа и не хапвам нищо до 5 или 6 часа над вечер! Тьй че сьм спал само 6 или 7 часа това неме прави постояно гладен през целия ми работен ден!
6
5
 
8
 
! Отговори
Уминчу Ташаков преди 4 години
Мноо съм стреснат и уморен от простаци.Напускам тая държава .
5
4
 
6
 
! Отговори
8ма причина преди 4 години
Гербавите алчни и ненаситни гладници, дошли от селата с плетени кошници и шаячни дрехи, изядоха (усвоиха) всичко и за останалата част от хората не остана нищо!
4
1
 
5
 
! Отговори
7ма причина преди 4 години
да изпитвам глад: гладен съм!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Движението е живот,заседи ли се човек,залежи ли се и почват килограмите да се трупат.Най-много се яде и дебелее пред компютъра,все нещо се яде,също и пред телевизора.Рекламите ни заливат от всички страни и неволно ставаме консуматори.
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При доста хора е обратното - стреса и напрежението им топят килограмите.За безсънието няма какво да говорим, досега не съм видял дебел човек да спи по-малко от 8 часа на ден(редовно, в продължение на месеци и години)...
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Липсата на храна също.