Спор с веганка: Силия и борбата й със съседско барбекю!

Миришело й на риба, правели го нарочно
Обновена: 4 сеп 2019 17:05 | 4 сеп 2019 17:05,
90
Спор с веганка: Силия и борбата й със съседско барбекю!
Снимка: Pixabay

За Силия Кардън малко  неща са по-дразнещи от барбекюто. Особено, когато съседите й го правят. Затова тя отнася въпроса до съда и решава да съди съкоопераорите си. Сред нещата, за които е подала иск, са миризливото барбекю, шумни деца и други подобни причини.

Австралийката, която живее в Пърт, иска по легален път да сложи край на тези дразнители.

Трибунал, както и Върховният съд на Австралия, отхвърлиха иска й като "неразумен" и подчертаха, че тя не е събрала достатъчно доказателства.

Сред претенциите на Силия има искане към нейните съседи да ограничат малко осветлението на пътеката, да си усмирят домшаните любимци и да сменят растенията в общата градина на кооперацията.

Според нея миризмата на цигари и барбекю е предизвикала неволна обида към нея в дома й в Пърт.

"Te нарочно поставиха барбекюто така, че да мога да помириша рибата и сега всичко, което мога да подуша е риба", твърди Силия пред Nine News.

"Не мога да се насладя на задния си двор, не мога да изляза там", настоява веганката Силия.

Държавният административен трибунал на Австралия отхвърли исканията на Силия, включително и едно, което е било към съседите й с деца. Тя настоявала децата да бъдат по-тихи, когато си играят навън.

"Трибуналът не приема, че родителите, разрешавайки на децата си да играят навън, създават пречка", е решила институцията.

Според трибунала те просто живеят като семейство. От там отбелязват още, че и семейството е преместило барбекюто така, че да не пречи на Силия.

"Те не са разрешавали на децата си да излизат по тъмно, не са използвали площадката и двора по тъмно и не са светвали лампите в продължение на няколко месеца в страх от оплаквания", твърди се още в решението на трибунала.

Случаят станал толкова сериозен, че стигнал Върховния съд на Австралия. От там обаче също отхвърлят иска на Силия, който е бил общо 400 страници.

Това обаче не спира напористата веганка и тя е решена да продължи да търси правата си за живот... без миризма на барбекю.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
8
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
Като няма какво да пишем и започваме да си ги измисляме.
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Австралия е дива страна, да ходи някъде да дивее сама по степите да пасе с птицата Ему! Не е нужно да вилнее сред хората, които правят нормални неща, а и такива, които не винаги се харесват, но това е да си в общество!Нереални претенции на някаква леко луда, застаряваща лелка!
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така в Австралия верига веган кафета са пред фалит защото сложиха мъжки данък на продуктите си т.е. за мъжете е било по-скъпо.
13
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само "риба подушвала", не може да се "наслади на задния си двор". Няма ли кой да го оправи това момиче. Нали имахме наш човек в Ав$$тралия, Сидни.
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е толкова ли няма австралийски петел дето да я закове веднъж и завинаги.
11
2
 
22
 
! Отговори
така е преди 4 години
До zeusНе е единствен случай.Джонатан Янив е обемист чичко, който се мисли за жена, държи да се обръщат към него с името Джесика и в момента се опитва да съсипе живота на 16 служителки в дамски салони, които са отказали да му направят лазерна епилация на гениталиите. Едрият биологичен мъж обвинява жените в трансфобия и дискриминация пред трибунала за човешки права в Британска Колумбия, Канада. Той ги съди защото са отказали да му направят интимната процедура бразилски бикини нат..те.
10
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е и кво като е веганка и мен ме дразни барбекюто на комшито като не съм поканен.
9
10
 
20
 
! Отговори
психолог преди 4 години
Веганите са като хомофобите. На едните им се плюска месо, а на другите им се искат ласки от собствения пол, но го отричат !...Бълват омраза, най-вече към братята си по наклонности...
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези изродени нео-либерални иделогоии от запада тихомълком се прокрадват и към България, а *** си чоплят носовете.
7
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде остава изконното право на хората да се хранят пълноценно и приготвят храната си по един от общоприетите начини. На барбекю се печат и зеленчуци. Австралия е голяма, да си намери друг дом, но по-далеч от коренните жители, защото те също не ядат сурово месо.
6
30
 
10
 
! Отговори
смях преди 4 години
Сори обаче, да ти сложат барбекю с риба до градина е гадно. Тук изобщо не става въпрос за това, че е веган. ***, ако му сложат на съседната терасата барбекю с риба ще ореве орталъка. Ще станат боища и сеч. А тва с децата и лампата е тъпо.
5
5
 
32
 
! Отговори
Лопе преди 4 години
Аман от вегани! Не стига, че ще те надживеят, ами накрая ще дойдат нагроба ти да опасат цветята.
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На такава комшиика и го пускам от високо и нещата тръгват по мед и масло. Нямало ли е някой да си го прежали бе.
3
3
 
21
 
! Отговори
Фен преди 4 години
ахаха, и почвам да бегам бате:):0:)
2
4
 
57
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 4 години
Пази Боже от стари моми!
1
3
 
64
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Хаха, лyдите почнаха да съдят нормалните...