Солено, сладко: Какво означава гладът за определени храни?

Вижте мнението на специалист
Обновена: 2 окт 2019 12:06 | 2 окт 2019 11:37, Ивета Иванова
4
Солено, сладко: Какво означава гладът за определени храни?
Снимка: Pixabay

 Гладът за определени храни издава какво е здравословното ви състояние и от какво имате нужда, твърдят от британското издание на "Cosmopolitan".  От списанието са направили интервю с английския специалист по хранене Джо Траверс, който обяснява какво означава непрекъснатото жадуване за определени храни. Ето и какви са обясненията.

1. Солено
 
Солта е нужна за по-доброто функциониране на мускулите. В повечето случаи, не е страшно, когато умирате да си хапнете нещо солено - просто имате нужда от повече сили. Гладът за солени храни издава, че просто на организмът му липсва тази съставка - това може да е причинено от дехидратация, електролитен дисбаланс и др. Тези състояния се появяват, ако сте повръщали, или сте се потили прекалено обилно.
 
2. Захар и сладкиши
 
Всички знаем, че сладкото е вредно и че трябва да ограничаваме приема му. Но редовно се случва да жадуваме да хапнем нещо сладко, най-лошото е, когато това става късно вечер или през нощта. "Гладът за сладко най-вероятно е заради ниско кръвно налягане", обяснява специалистът. За да произвежда енергия, организмът иска захар и въглехидрати, затова когато сте изморени, ви се ядат сладкиши, месо, картофи.
 
3. Шоколад
 
Ако много ви се яде шоколад, вероятно е да имате дефицит на магнезий, но невинаги това е причината. "Шоколадът съдържа магнезий, но има други храни, които са много по-добър източник на този елемент", казва Траверс. Според него, гладът за шоколад отново може да показва, че сте с ниско кръвно и сте уморени. Но има и друго - много хора хапват шоколад, когато са стресирани. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвам гладът за мазнини да е само емоционален. По-скоро е свързан с усвояването на мастноразтворими витамини, като А и Е, които от своя страна са свързани с хормоналните баланси, ...
1
6
 
8
 
! Отговори
Лично наблюдение преди 4 години
Мъжете след секс не подбират, ядат и омитат всичко, което им е под ръка.Така компенсират изразходваната енергия.