Чудо ли? 67-годишна китайка роди момиченце

Твърди, че е забременяла по естествен път
28 окт 2019 19:10,
20
Чудо ли? 67-годишна китайка роди момиченце
Снимка: Reuters

Китайка на 67 години роди момиченце, като твърди, че е забременяла естествено, съобщи АФП.

Още по темата
Жената, която се казва Тян, е родила със секцио в провинция Шандун. От болницата в град Цзаочжуан не са категорични за естественото забременяване, защото Тян е станала тяхна пациентка, когато вече е била бременна.

"Детето е небесен дар и за двама ни", заяви съпругът на г-жа Тян, който е на 68 години. Те са нарекли бебето Тянцъ, което на китайски означава "Небесен дар".

Ако бъде потвърдено, че г-жа Тян е забременяла естествено, тя е поставила световен рекорд. Според Книгата на рекордите на Гинес, най-възрастната жена, родила естествено заченато дете, е британка. Тя е била на 59 години, когато е дала живот на бебето си през 1997 г.

При забременяване ин витро рекордът принадлежи са испанката Мариа дел Кармен Боусада Лара, родила близнаци през 2006 г., когато се е готвела да отпразнува 67-годишнината си. Тя умира от рак две години по-късно, пише БТА.

Г-жа Тян вече има две деца, едното от които е син, роден през 1977 г., точно преди приемането на политиката за едно дете, наложена, за да бъде ограничен демографския взрив в Китай. Тази политика напоследък беше смекчена и всички имат право на две деца.

Много китайци критикуват раждането на Тянсъ в социалната мрежа Уейбо. Според тях родителите са егоисти, защото не биха могли да се грижат за бебето и отглеждането му ще падне върху по-големите им деца.

Други задават въпроса дали двойката ще бъде наказана за надхвърлянето на ограничението за две деца на семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
! преди 4 години
Не вярвам да е естествено - това е китайско менте.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХХХкомшията............!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изчерпване на броя на заложените яйцеклетки не може да има в рамките на целия живот. Има силно намаляване на хормоналните нива, което пречи поредната яйцеклетка да се развие. Момичето се ражда със заложени 10 000 яйцеклетки.
10
1
 
12
 
! Отговори
пепи преди 4 години
Всяко дете е дар божи за фамилията му.Дали родителите му или братята му ще го отгледат - има кой
9
8
 
9
 
! Отговори
ц преди 4 години
не е чудо, а трагедия
8
3
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАСКОРО ИМАШЕ НОВИНА ЗА 75 ГОДИШНАТА ИНДИЙКА КОЯТО РОДИЛА!!!КИТАЙ И ИНДИЯ НЕ СЛУЧАЙНО СА С НАЙ-ГОЛЯМО НАСЕЛЕНИЕ ЗАЩОТО РАЖДАТ ДО ПРЕКЛОННА ВЪЗРАСТ И НЕ ГИ Е ГРИЖА ИЗОБЩО ЗА КАЧЕСТВОТО НА ПОКОЛЕНИЕТО!
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХХХ: По голямото чудо е кой я е заплодил :).Няма чудо тук ! Някой корав русофоб , като плевнелиев . Тях ги бива само при старци и по гей-паради !
6
6
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Отврат си ти!
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щеше да е чудо, ако беше родила негърче. Все пак е китайче.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислех, че израза "изчерпване на яйчниковия резерв" означава, че в яйчниците на жената не остава нито една яйцеклетка след менопаузата.Сега стигам до извода, че вероятно остават някакви яйцеклетки, но не могат да узреят поради спадането на нивото на някои хормони.След като е възможно да се предизвика овулация при възрастна жена чрез медикаментозна интервенция, сигурно става въпрос за третиране чрез хормони.При някои жени явно на моменти това става по естествен път.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХХХТи не знаеш ли, че не малко семейни двойки в третата възраст имат полов живот, макар и не така интензивен, както е било на млади години?
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги има изключения от правилото. Сигурно е възможно, на 100 милиона жени една да получи по естествен път овулация в по-напреднала възраст. След като някои клиники твърдят, че по медикаментозен път могат да предизвикат овулацияу жени над 60 г., защо да не е възможно това да се получи и по естествен начин, макар и изключително рядко?Важното е детето да е здраво.
1
13
 
15
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
По голямото чудо е кой я е заплодил :)