Заради липса на сън: Британците се превръщат в зомбита

Липсата на достатъчно сън може да навреди на здравето
29 окт 2019 20:40,
5
Заради липса на сън: Британците се превръщат в зомбита
Снимка: Pixabay

Британците са се превърнали в нация от недоспали зомбита, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване по поръчка на компания "Ив Слийп".

Още по темата
Изследването показва, че жителите на Острова спят средно само 5,5 часа през нощта, въпреки че Националната здравна служба препоръчва минимум осем.

Специалистите напомнят, че липсата на достатъчно сън може да навреди сериозно на здравето. "Страната ни е обхваната от епидемия от недоспиване. Хроничният недостиг на сън може дори да съкрати живота", казва здравният експерт Дейв Гибсън, пише БТА.

Основните смутители на съня на британците са температурата, тревогите, шумът. Проучването показва, че стресът, свързан с работата, е отговорен за 70% от безсънните нощи на поданиците на Нейно Величество. Шумът пречи на 32 процента от хората да спят. Двадесет процента споделят, че от сън ги лишават финансовите тревоги. За десет процента причина за недоспиване е чуждото пиянско поведение.

Джеймс Стърок, шефът на компанията, поръчала проучването, смята, че правото на сън трябва да бъде защитено от закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в Британия ли? Тук е същотото! Ставаш в 6, работиш по 12 часа, докато се прибереш, докато сготвиш, да помогнеш на детето с уроците и то станало никое време. И дремнеш за 5-6 часа и така по 6 дни. В неделя гледаш да наваксаш, ама не става.
1
2
 
1
 
! Отговори
До Бг Зомба преди 4 години
Проблема на британците е че смесват алкохола с дрога или със всякакви хапчета било за обезболяващи нужди или за сърце. Не се интересуват от собственото си здраве.