Откриха "Прегърни ме" - първата детска галерия за изкуство

Културното пространство ще събира малки и големи
10 дек 2019 11:23, Анисия Иванова
1

Ателие "Прегърни ме" вече има свое собствено ново пространство. В ателието целогодишно се организират занимания за деца, лишени от родителски грижи. А днес галерията, носеща същото име, разположена на ул. "Георги Раковски 63", ще продължи същата традиция.

"Това е много голяма крачка за нас, сбъдната мечта. В галерията ще могат да творят и малките, и големите ни деца, както ние ги наричаме", казва пред Bulgaria ON AIR Милена Нейова, която създава ателието преди 14 години.

Галерията се откри с изложбата "Сляпата Вайша", представяща рисунки по разказа на Георги Господинов. Освен това децата на Ателие "Прегърни ме" получиха възможността да довършат историята със собствен финал според собствения си поглед и вдъхновение.

Откриването на първата детска галерия за изкуство беше уважено от множество гости, които през годините са помагали в дейността на ателието и са станали свидетели на целия му извървян път до момента.

А на сцената актрисата Ани Вълчанова прочете на всички гости разказа "Сляпата Вайша" и отправи призив към всички присъстващи в най-новото културно средище в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
ВМЕСТО ДА ДАВАТЕ преди 4 години
Пари за безполезна галерия (сграда + персонал), за да перете пари под предлог за благотворителност (много добре ви знаем вас, българските благотворители днес, които до вчера бяхте приватизатори и помогахте на работническите семейства да се разпаднат от безпаричие, поболеят и оставят децата си по домове), да ги бяхте дали директно, за да се осигури бъдещето на 10 - 20 будни деца като с тези пари им се плати образованието щом завършат училище... но не, вие искате да будалкате някой с "галерия"...