Гъсти и подчертани вежди - тренд в грима за 2020 г.

Не ги скубете твърде много, съветват специалисти
17 дек 2019 18:51, Иванка Гъркова
12
Гъсти и подчертани вежди - тренд в грима за 2020 г.
Pexels

В началото на десетилетието Кара Делевин започна да ходи с по-гъсти вежди и постепенно много жени възприеха положително примера ѝ. Сега, в края на 2019-а, по всичко личи, че влогърите в Instagram диктуват тренда в грима, който ще следваме и през 2020 г. – гъсти подчертани вежди.

Все пак, не бързайте със заключенията. Най-вероятно модерни ще са по-естествените вежди – те не са твърде оскубани и тънки, подчертани със специален грим.
 
Според гримьорката Кейти Джейн Хюз, която работи с модела Ашли Греъм, този тренд не означава, че жените трябва да вземат черен молив и да направят дебела права линия. Точно това загрозява веждите. По думите ѝ, ако една жена следва линията от началото на веждите към края, то те изглеждат по-неестествени, все едно са нарисувани с маркер или залепени.
 
За да се получи по-добър ефект, трябва да се постави козметика за подчертаване/попълване на веждите под ъгъл на слепоочието. Според специалиста, има специални моливи с натурални цветове, които придават нещо като „сянка“ на космите.
 
Гримьорът посочва пред Instyle, че ако през 2019 г. сте се изморили да търсите начини за перфектно очертаните и плътни вежди, вече идва време, в което преспокойно може да ги оставите по-гъсти и рошави, като само леко ги подчертаете със специален за целта грим.
 
Как да изберете подходящ продукт за оформяне на вежди? 
 
Не е достатъчно просто да оскубете с пинсетата някои дразнещи ви косъмчета. Нуждаете се от молив, четка, пудра или специална боя, с която да направите веждите си по-хубави. 
 
Още за най-подходящите продукти за почертаване на вежди четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Регионални вкусове преди 4 години
До И мустаците!За нас е неприемливо, но в Азия окосмяването по краката на жените не се премахва. Считат, че то е белег на сексуална зрелост и плодовитост.В епохата на Средновековието в Япония жените чрез бръснене са променяли не само дебелината, но и мястото на веждите си. За красиви вежди са били считани тези, които са гъсти, дебели, къси и отстоят на равно разстояние от очите и от косата, тоест да са разположени в средната част на челото.
8
2
 
2
 
! Отговори
Най-сетне преди 4 години
Мили дами, Господ ви е дал красиви вежди, не ги скубете защото така всички приличате на емотикон.
7
2
 
2
 
! Отговори
В миналото преди 4 години
Векове наред критерий за красота е било определението "с една вежда". Казвало се е за човек, чиито вежди са сключени.Според исторически текстове някаква принцеса от Средна Европа (забравих коя) била считана за много красива. Описват я "с вежди като на змей" и не дават обяснение какво точно означава това. Предполагам, че става въпрос за дебели, рунтави вежди, може би дори сключени над носа. Не ми се вярва някой да си е представял, че змейовете са имали тънки вежди.
6
0
 
5
 
! Отговори
Според баба ми, преди 4 години
в неделните дни, следобяд, софийските слугинчета имали свободен полуден.Тя е била дете, но си спомня, че те са излизали да се разходят, събирали се по градинките и припявали "Очички чернички, вежди сключенички, уста червенички, ангел красив!"Днес тези критерии за красота ли се възраждат?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За козметичните гиганти подобен грим означава поне 2,3 продукта допълнително, затова въобще не е чудно защо е този тренд. И все по силен разгримиращ продукт. За жените сметки и състаряване, за концерните печалбата
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А мъжете с тия бради приличат на джихадисти.
3
1
 
2
 
! Отговори
И мустаците! преди 4 години
Не забравяйте мустаците и бакембардите. Космите под мищниците също.Няма нищо по-секси от космата жена на 20 години. Оттам до смяната на пола ви дели една крачка. А после - хей, живот, здравей, здравей! Смее ли някой от държавната администрация да ви откаже нещо? Че и частник? Или банка? За всичко ще ви е виновна хомофобията!:)))))
2
0
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Аз с моите рунтави вежди ще диктувам тренда.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще отмине модата на изкуствените мигли?