Проучване: Веганите са с по-тежък махмурлук

Ето каква е причината
Обновена: 25 дек 2019 14:30 | 25 дек 2019 13:12, Ивета Иванова
43
Проучване: Веганите са с по-тежък махмурлук
Снимка: Pexels
Учените са установили, че веганите имат по-тежки махмурлуци, в сравнение с хората, които хапват месо. По празниците повечето хора пийват много и махмурлукът на другия ден е неизбежен.
 
Но се оказва, че ако хапнете месо преди пиянска нощ, после се чувствате по-добре. Веганите и вегетарианците преживяват по-тежко махмурлука, показва изследване на Утрехтския университет.
 
Експертите са анализирали симптомите на 13 души след пиянска нощ. Симптомите включват гадене, главоболие, повръщане, учестено сърцебиене, замаяност, световъртеж, чувствителност на светлина и звуци и жажда.
 
Участниците трябвало да посочат и какви храни са поемали. Изследването доказва, че тези, които имали по-малко витамин В3 и цинк в диетата си, страдали от по-свиреп махмурлук. Цинкът влиза в състава на месото, черупчестите животни и бобовите култури.
 
Тези, които поемали по-малко цинк, повръщали повече. Витамин В3 пък влиза в състава на месото, рибата, фъстъците, авокадото, гъбите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веганите са поредните откачалки...............човешкият организъм има нужда от незаменими аминокиселини, които идват от яденето на месо!!!Това е сложна биохимия и не е за прости тикви и кратуни!!!