Диетите, с които ще си върнете килограмите

За да отслабнете трябва много воля
28 дек 2019 13:00, Екип на Tialoto.bg
7
Диетите, с които ще си върнете килограмите
Снимка: pexels.com

Мнозина смятат, че като се подложим на дадена диета и ще имаме мечтаното тегло завинаги. Но, уви, само да преминете към по-калорични храни и килограмите се връщат.

Диетата е начин на живот и за да отслабнете, трябва да работите здраво. В идеалния случай менюто трябва да бъде изготвено от диетолог, като се вземат предвид всички особености за здравето на дадения човек.

Загубата на телесно тегло трябва да става постепенно и бавно, след това метаболизмът ще се промени и тялото ще свикне с новата диета.

Но мнозина, които нямат търпение да отслабнат, избират екстремни и експресни диети. Какво обаче се случва, когато експериментираме? Ето какво споделя лекарят диетолог Маргарита Куц пред Wday.

Монодиета

Каква е същността й? Един вид продукт преобладава в менюто. Съгласете се, трудно е да издържите една седмица, хранейки се само с каша от елда, например. С такава монотонна нискокалорична диета тялото изпитва стрес, започва да изразходва постъпващата "храна" много икономично и дори поставя в резерв под формата на мазнини. Активността на метаболитните процеси, включително разграждането на мазнините, е намалена. Ето защо, ако сте избрали този метод за отслабване, не се изненадвайте, че теглото изобщо не пада или пък е много бавно.

Резултатът? Дори теглото да падне, обемът на тялото се запазва. Това означава, че то вместо да изразходва мазнините като енергия, преминава в режим на разпад на собствената си мускулна тъкан. Със загубата й спираме да отслабваме, защото мазнините се натрупват само в мускулите.

А за растежа и храненето на мускулната тъкан са необходими протеини - месо, риба, млечни продукти. Необходимо ли е да се каже, че след отказа от монодиетата, тялото ще започне да възстановява ресурсите си по-активно и теглото ще се върне в излишък.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Максимално се свалят 2кг мазнини на месец, без загуба на мускулна маса. И това е максимума на здрав мъж, 90кг, под 35г, с 10+ години опит в залата и правилно хранене. Ако сте жена, 55-60кг, без опит в тренирането и опит в правилното хранене, максимума ви вероятно е около 1кг/месец.Простичко е. 1г мазнини = 9ккал. 1кг мазнини = 9000ккал. Вари го, печи го, за да го изхарчиш (без да го ядеш) и без загуба на мускулна маса, си е бая правилно хранене и потене.Повече - с анаболки.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Със загубата й спираме да отслабваме, защото мазнините се натрупват само в мускулите."Отворете един учебник по анатомия. Прасе клали ли сте? Пилешка пържола не сте ли готвили? Къде, да му се невиди, има мазнини в мускулите? Около мускилите - да. В мускулите - не. Иначе нямаше да го има словосъчетанието "чисто месо"...Боже, боже...
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много глупости всеки се прави на експерт а формулата за отслабване е много проста яж наполовина това което си ял досега без да се лишаваш с разни извратени диети и лекарства гарантирам ви че до три месеца ще имате видими резултати чак самите вие ще се учудите
2
2
 
3
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 4 години
Препоръчвам на мъжете да пробват секс (може и яко ***) със други мъже. Влияе много добре и на физиката и на психиката!
1
4
 
6
 
! Отговори
Същия преди 4 години
Те хората искат да се отърват от килограмите,а драскача написал как да си ги върнем...