US учени: Щастливата жена е ключът към добър брак

Мъжете ценят психологическата хармония повече от жените
7 яну 2020 17:15,
24
US учени: Щастливата жена е ключът към добър брак
Снимка: Pixabay

В Университета на Мичиган и Университета Рутгерс, САЩ, са изследвани 400 двойки, които живеят заедно от 39 години. Експериментът предполагал, че за известно време двойките ще си водят бележки един за друг и за себе си: какво ги дразни и какво изглежда като хубавото на това, да живеят заедно, пише радио Sputnik.

Още по темата

Първо се оказа, че мъжете ценят психологическата хармония повече от жените. В началния етап това е психологическа съвместимост, която с течение на времето се развива в душевен комфорт.

Второ, проучването потвърди нещо, което всички и така знят: „Щастлива жена е щастливо семейство“. Това е когато в къщата има уютна атмосфера, когато и съпругът, и децата усещат женска топлина върху себе си. Успешният брак е този, в който една жена е по-щастлива от мъжа. Така решиха американските изследователи, пише Агенция „Фокус“.

Но експериментът показа също, че с възрастта жените по-открито споделят за себе си с мъжете, а съпрузите, напротив, стават по-потайни.

И най-неприятното: настроението на съпругата се влошава, ако съпругът е болен и тя трябва да се грижи за него. И настроението на съпруга не се влошава, когато жена му е болна - децата се грижат за нея, а той живее така, както е живял.

За да проверят сами дали всичко това е вярно, хората трябва да се оженят. Не да живеят заедно, а именно да се оженят. Същите американски психолози обръщат внимание на момичетата: съжителството намалява наполовина вероятността да станете истинска булка. Причината се крие в разликата във възприемането на факта на простото съжителство. Жените вярват, че това е стъпка към брака, а повечето мъже смятат, че това вече е брак и семейство.

И още: според многобройни наблюдения, съвременните мъже са готови да се оженят около 22 месеца след началото на романа. Ако на 23-ия месец нищо не се случи, шансовете на жените се стопяват бързо.

От друга страна, една жена може и да не изживява дълъг романс с мъж: той ще й направи предложение бързо. Според науката това се случва, когато човек психологически е озрял, за да създаде семейство. В този случай той често предлага брак не на онази, която е обичал през целия си живот, а скорошна позната.

Оттук и всички истории за „бяхме заедно, а той се ожени за моята приятелка“. Да, точно в момента, когато той се е решил, до него не сте били вие, а вашата приятелка (ако вярвате на американското проучване). Неговата задача сега е да направи една жена по-щастлива от себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимнаКогато бях в училище мислех друго яче. Но после научих по трудния начин, че е много по-далновидно и лесно да си навлек и да знаеш какво те чака и да планираш на сигурно и да не ту пука, отколкото да си дадеш живота за едно кухо семейство, накрая да ти вземат всичко и да мизерстваш. Научих го от "нежната" половинка.
18
0
 
21
 
! Отговори
Anna преди 4 години
Пише се узрял, а не озрял, невежи авторе!
17
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки мъж като си дойде вечер от работа трябва да удари на щастливата си жена един шамар! - тя си знае за кво.
16
6
 
15
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Тук някое съвсем не им е ясно, че и ние не се нуждаем от тях. Не ни трябва някой навлек да го перем и т. н., а той вечно да мърмори и да критикарства, да се прави на нещо, което обикновено не е, и да си мисли, че някоя е длъжна от сутрин до вечер да бяга около него и да му дава да плюска едва не подавайки в устата!?И забравих - задължително да се издържа сама и да е ци.......рест топмодел!?
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-щастливата жена е в първите няколко месеца, докато и е интересно. Бодеш колкото можеш и следващата. Повече от година не бива, почват проблемите и изневерите.
14
1
 
18
 
! Отговори
Е преди 4 години
Когато вашите тикви Озреят, тогава ще ви чета ...
13
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щастлива жена = пари и глезене. Цял ден да пърдиии и да не прави нещо. Всичко извъннтова е прави нещастна и край на брака. Това са модерните "жени". Демек нямате нужда от жени. Оплаждайте ги и чао.
12
5
 
8
 
! Отговори
манекенки преди 4 години
демокрацията с нейните глупости изкривява и налага насила негативни норми безбожни
11
8
 
1
 
! Отговори
традиции преди 4 години
щастливата жена не се вписва в либералните догми от евролиберализма напротив те искат тя да е тъжна и нещастна,дори не ги е грижа,жената е щастлива като си е жена и мъжа е щастлив като си е мъж нали,когато са в брак е щастие и отглеждат деца да ходят в правият път
10
13
 
6
 
! Отговори
Р-та срещу лоша жена преди 4 години
1.много деца 2.печка на дърва 3.мокри дърва
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко беше много хубаво докато не стигнах до думата "озрял".
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските жени са едни от най-свободните и съм горд като син.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не го разбрах - "когато човек психологически е озрял, за да създаде семейство""той често предлага брак не на онази, която е обичал през целия си живот, а скорошна позната"?!!!
6
8
 
11
 
! Отговори
здравей преди 4 години
Женската логика винаги остава перманентна следа в мъжката психика !
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-щастливия мъж е когато има велика кариера, а жена му си живее живота и роди 4-5 деца.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя, щастливата жена намира щастие в добрия брак,а и около чужди бракове
3
6
 
14
 
! Отговори
пияна жена весела преди 4 години
къща
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До този извод са стигнали група феминистки с на тати или дядо паричките.
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям чeп,весела къща !