Кои материи могат да предизвикат различни дразнения?

Акрилните тъкани са едни от тях
0
Кои материи могат да предизвикат различни дразнения?
Снимка: Istock

Каква бе последната дреха, която си купихте? А погледнахте ли от каква материя е изработена?

Докато има хора, които могат да носят всякакви материи, има и такива, чиято кожа е много чувствителна. Вижте кои синтетични материи могат да създадат някои неудобства и кои е по-добре да избирате.

Полиестер

Това е една от най-популярните и използвани синтетични тъкани. Въпреки че има много различни видове полиестери. Не всеки може да носи дрехи, които са изработени от тази материя. При някои хора е възможно да се появят различни дразнения, като обриви, сърбеж, зачервяване, екзема и дерматит. Полиестерните материи могат и да повишат телесната температура.

Вискоза

Вискозата също е една от най-използваните в модната индустрия. Произвежда се от целулоза, която се преобразува химически от дървесна маса. Носенето ѝ може да причини гадене, главоболие, повръщане, болки в гърдите и мускулите.

Найлон

От него се изработват чорапи, бельо, чорапогащи. Найлонът се комбинира и с други материи за направата на дрехи. Той е издръжлив и евтин материал. Дрехите, изработени от найлон, не абсорбират потта от кожата, което може да причини лоша телесна миризма, кожни инфекции.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: алергиидрехинайлон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари