9 причини да похапвате киви всеки ден

Подсилва имунитета, контролира диабета...
10 яну 2020 00:30, Ивета Иванова
5
9 причини да похапвате киви всеки ден
Снимка: Pixabay

 Кивито е един от най-полезните плодове, които трябва да включите в дневното си меню. Той помпа имунитета, бори се с някои заболявания, нискокалоричен е, а и много приятен на вкус. Кивито е чудесен източник на витамините С, К и А, както и на омега-3 мастни киселини и полезни каротиноиди. Ето и защо трябва редовно да хапвате зеления плод, според "Times Of India".

За силен имунитет
Кивито е богато на витамин С, което значи, че се грижи за имунната система. То се бори с микробите, поваля сезонните инфекции и има анти-гъбични свойства. Ако страдате от нисък имунитет, задължително яжте киви редовно.
 
Облекчава астмата
Освен, че е богато на полезния витамин С, то е пълно и с антиоксиданти. Така подобрява функцията на белите дробове. Смята се, че редовният му пример облекчава симптомите на хората, страдащи от астма.
 
Контролира диабета
Екзточиният плод има нисък гликемичен индекс, затова е полезен за хората с диабет. Той съдържа инозитол - ензим, който помага за поддържане нормални стойности на кръвната захар. 
 
За по-добро зрение
Кивито е богато на лутеин и зеаксантин - каротиноиди, които се съдържат в ретината на окото. Така се предотвратява образуването на заболявания на очите, като макулната дегенерация (увреждане на зрението вследствие на възрастта). Плодът се грижи за здравето на очите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Бай Ставри 2 Не може , бай Ставри , ама много го обичам този боб. Нали съм момче от социализма.Тогава сьомга нямаше.А и сливовата напоследък ми харесва , ама много скъпа. Едвам смогвам с Пещерска гроздове, мека топлина.Бойко не дава повече.А и правилно. Не съм депутат да пия 10 годишно уиски.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. Имате киви2. Имате плод и зеленчук, никой не купува киви.3. Подарили са ви двайсе щайги киви4. В магазина има само киви5. В хладилника няма нищо друго освен киви6. Вместо картофи сте купили два чувала киви7. Обичате киви8. Обожавате киви9. Прочели сте списка в днеса да ядете киви.
1
4
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Човек не е устроен всеки ден да яде едно и също. Търговците така искат...