Неандерталците били ловци на миди

Използвали мекотелите като оръдия на труда
16 яну 2020 22:38,
32
Неандерталците били ловци на миди
Снимка: Pixabay

Нови данни предполагат, че нашите еволюционни братовчеди – неандерталците, са се гмуркали в морските дълбини в търсене на миди, предаде Би Би Си.

Още по темата
Разкритие добавя към увеличаващите се доказателства срещу остарялото схващане, че древните хора са били примитивни и лишени от въображение.

Досега имаше твърде малко ясни доказателства, че неандерталците са били плувци.

Но екип от учени, които анализирали черупки, открити в пещера в Италия, казват, че някои от тях са събрани от морското дъно от неандерталци, пише БНР.

Изчезналият вид хора живеели в пещерата Мошерини в района на Лацио преди около 90 000 използвали острили черупките, за да ги превърнат в оръдия на труда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кроманьонците са били ловци на сливи.
10
0
 
42
 
! Отговори
... преди 4 години
И у нас все още има неандерталци. Едните са по нисък клас. Ловят тухли, жилезу и техника от домовете. Другите обаче са най-висок клас, ловят направо апартаменти.
9
1
 
52
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Неандерталците били ловци на миди" - тва е било отдавна. В момента са еволюирали и са събирачи - берат си. Влизат у вас, берат си техника, пари и бижута. По улиците си берат дамски чанти и мъжки портфейли. Берат си желязо, бакър, тухли, керемиди. Кое не е така?
8
0
 
33
 
! Отговори
Ловец на вицове преди 4 години
С лъкове и копия?
7
3
 
31
 
! Отговори
В крайна сметка преди 4 години
Ще да разбереш думата Годфроа. Свободен от бог! Тоест познавам ги всичките, свободен съм от всичките, но служа само на един, ако той поиска, а той не е поискал! И даже и да поиска си имаме една уговорка. Взаимна изгода иначе мога да откажа!
6
1
 
32
 
! Отговори
Въпроса, че не искам преди 4 години
Си е точно моя работа, ония ден ви стига. И сега а да оставим водача на машината да си я води. Аз се намесих за малко да коригирам огромна грешка, която касае и мен друго не ти трябва да знаеш ....
5
2
 
33
 
! Отговори
И като цяло: преди 4 години
И да ми плеснеш десет титли от сорта на Аз съм кралят на Англия Ричард, ще получиш само един отговор: Аз съм просто каменоделецът, ковачът, учителят, художникът в селото. Та ходи се разправяй с тях като искаш това си е твоя работа! Аз си знам, че това дето са задигнали ще им се стовари върху главата със стоманена дипломация! Ти ще кажеш баси селския бедняк! И ще си прав, обаче тоя селски бедняк може неща дето няма да ти стигнат 100 години да ги схванеш.Много добре мога да управлявам кораба в бой
4
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има генетични доказателства, че белите сапиенси са *** и носят повече неандерталски гени, а на това се дължи бялата кожа и светлата коса. Африканците са 100% сапиенс без примеси и вижте какви са. Теориите за побеляване на кожата от европейското слънце и въздух не ми се струват правдоподобни.
3
3
 
32
 
! Отговори
И сега лафът: преди 4 години
Е много гаден, но аз не се боря за власт, за място, аз си казвам, че за всички има място под слънцето, но и слънцето да знае, че другите слънца малко така и те са слънца. Та така де ... Проблемът е, че си мислиш, каквото аз искам да си мислиш. Знаеш каквото аз искам да знаеш и че дори да си седнал на тоя стол, ще разбереш, че има основателна причина да не искам да сядам на него! И че живот на стол е покана и примамка за тъкачите да ти светят маслото!
2
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимно 2Какво си правило?
1
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък си мислих, че са нашеци.