При изолация: 5 съвета против преяждане

Ето кои са те
24 мар 2020 20:52, Ивета Иванова
15
При изолация: 5 съвета против преяждане
Снимка: Pixabay

В момента трябва да сме в изолация вкъщи и почти да не излизаме навън, освен ако не ходим до магазина или аптеката, за да не се заразим с коронавирус или да не заразим околните.

Времето, прекарано вкъщи с любимите хора и приятни филми и сериали, е идеален начин да си починете, да се заредите със сили. Така имате време най-накрая да почетете повече, да прекарате повече време със семейството, гаджето или съквартирантите.
 
Но има и нещо, което влияе негативно на фигурата - с изолацията ограничаваме движението, спираме да тренираме и когато стоим само вкъщи, скучно ни е и постоянно гледаме филми - хапваме повече.
 
Когато отивате да пазарувате, сигурно купувате повече храна, за да не се налага по-късно през деня или още на следващия ден, пак да се редите по опашките. А и вкусните сладкиши и чипсове, понякога ни оправят настроението, когато се чувстваме самотни и изолирани.
 
Ето как да спрем да преяждаме, докато стоим вкъщи, според диетологът Ивон Уейк, която дава интервю за британския "Cosmopolitan".

1. Мислете защо ядете и какво ядете
 
"Когато повечето от нас започват да работят вкъщи и отменяме планове, като излизането на по питие, като не виждаме никого, нашия начин на мислене е такъв - свикнали сме да получаваме някакви "награди", когато се чувстваме тъжни или потиснати", казва лекарката. И тогава започваме да хапвате често между основните хранения - вкусни, но вредни неща. "Съзнанието ни казва, че заслужаваме подарък, но трябва да променим това свое мислене", посочва Уейк. Тя съветва да поразсъждаваме защо решаваме да хапваме постоянно и да внимаваме какво ядем. Трябва да сме концентрирани, да сме в настоящия момент, когато хапваме, а не да ядем нещо по навик и само да си мислим, че сме гладни.

2. Не трупайте храни, не пазарувайте гладни
 
Най-важно е да не отивате да пазарувате, когато сте гладни. Така ще се изкушите да купите повече неща, голяма част от тях ще са вредни и калорични. "Имаме толкова лесен достъп до вредните храни - те са до касата в магазина. Предотвратете глада за нещо вредно, като първо обядвате, преди да пазарувате", съветва експертът. Когато отидете на пазар, купувайте храни със сложни въглехидрати, като зърнени култури, всички зеленчуци, боб, кафяв ориз, киноа, ябълки, горски плодове, банани и др. Те ви карат да се чувствате сити, защото захарта от тях се усвоява по-бавно и не се предизвиква внезапен скок в нивото на кръвната захар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвет номер 6: пийте различни видове алкохол и повръщайте. Така, ще освободите място за още храна :).
8
1
 
2
 
! Отговори
SS преди 4 години
До 12.Така е донякъде.Вадил съм долен мъдрец с на човек в полеви условия,без упойка с помоща на отверка и обущарски клещи!(керпиден)Двама го му държат ръцете,един му седна на краката и зяпай!Натискаш с отвеката да разклатиш зъба и после екстербацио с клещите.Внимаваш да не остане парче или част от корена.извадения зъб си личи дали е чисто изваден.За дезинфекция алкохол.След 5часа болката трябва да вземе да намалява.Ако не значи нещо е останало в него.Лошо!Повтаряш процедурата.
7
0
 
0
 
! Отговори
До SS преди 4 години
Е по тази логика можем да намерим 1000 неща които да се объркат и да не успеем да се справим. Важното е да сме подготвени доколкото е възможно. А от там нататък само Господ решава!Ако си подготвен и имаш късмет ще оцелееш. Ама ако само чакаш на късмета - спукана ти е работата!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSУменията ги имам. Познавам основните билки и гъби от малък. Рибар и ловец съм. Умея да боравя с инструменти и машини. Имам базови технически знания.Досега не ми се е налагало сам са си лекувам зъб. И дано да не ми се налага никога. Но мисля има начин да се справя и с това. В комплекта с медицинските материали имам упойки, на ампули за спринцовка и Лидокаин спрей. Удрям си упойка и измъквам зъба с клещите.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правителството дава безлихвен заем 1500 на пуснати в неплатена как да не преядеш!_После като отидеш на работа ще ги върнеш.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо няма съвети за напълняване? Аз от седене вкъщи загубих почти 20% от теглото си.
3
0
 
9
 
! Отговори
Виц преди 4 години
Разбрахте ли - не се презапасявайте с храна и не излизайте.
2
4
 
3
 
! Отговори
Всеки трябва да има преди 4 години
Вакумирани пакети25кг. боб.25кг. ориз.25кг. жито.500 консерви месо и риба.500 консерви зеленчуци и плодове.Голямо количество медицински материали и лекарства.Няколко комплекта високо качество дрехи обувки от типа на военните, планинарските и ловджийските.Всички видове ръчни инструменти, генератори за ток, соларни панели.Оръжие за самозащита, ловна пушка, пистолет, лък, ножове, въдици за риболов.И разбира се добре оборудван автомобил за офроуд. За препоръчване Toyota Land Cruiser.
1
1
 
11
 
! Отговори
Глад преди 4 години
Скоро няма да има пари,така че няма какво да има да се яде! А камо ли за преяждане!И тогава ще стане освирепяването! Идват страшни времена в близко бъдеще!