За имунитет: Храните, които съдържат витамин D

Вижте какво да хапвате
24 мар 2020 13:29, Ивета Иванова
14
За имунитет: Храните, които съдържат витамин D
Снимка: Pixabay

 За да се подсилите, когато има пандемия от коронавирус, трябва да включите много плодове и зеленчуци в менюто си, както и други храни, които съдържат важни витамини и минерали. Един от най-важните витамини е витамин D, като проучвания показват, че над 70% от хората в световен мащаб, страдат от липса на този витамин. Ето от кои храни да си го набавяте, според "Healthline".

Сьомга
 
Сьомгата е популярна риба с полезни мазнини и прекрасен източник на витамин D. Но количеството му зависи от това дали тази риба е била в дивата природата или е била отглеждана в развъдник. Дивата съдържа много повече от полезния витамин.
 
Риба тон в консерва
 
Много хора обичат да хапват риба тон в консерва, защото тя е вкусна, полезна и нискокалорична храна. По-евтина е от прясната риба по магазините.  Освен на витамин D, тя е източник на ниацин и витамин К. Само 100 грама от рибата съдържат 34% от препоръчителната дневна доза витамин D.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
unA преди 4 години
Ивета, гъбите са си гъби, а не зеленчуци.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Северните народи и хората, които не излизат на открито, имат недостиг на витамина. Който няма друга възможност, да стои при хубаво време на балкона на слънце.
7
1
 
12
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 4 години
Ако чакате да си набавите витамин Д с ядене.... Трябва тонове риба да изядете и пак не е сигурно, особено зимата. По добре си купете витамин Д на капки, и за бебетата е полезно, 10_15 капки на седмица ви стига, но не забравяйте и витамин К, еди без друг не става.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно си баба знае, едно си баба бае...СЗО - маските и ръкавиците да носят само болните; БГ - масово изкупуване на маски и истерия...СЗО - доказахме, че витамините нямат ефект върху имунната система; БГ - пийте витамини за имунитет...После питат що сме били все последни в класациите. Еми не знам, вие кажете.
5
0
 
4
 
! Отговори
ь преди 4 години
За да абсорбира организма ви по-добре витамин Д, трябва да имате също и витамин К.
4
1
 
6
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
отиди сега при дарителите на уикипедия и виж в листа на дарителите новартис, рош, ГКС и т.н. правилните дозировки на натурални витамини те правят почни безсмъртен. за имунитета и витамин Д слънце. най добре сушени гъбки. питайте тея в родопите дето живеят по сто години и копат до последно.
3
0
 
22
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Проблема е: Сьомгата трябва да е дива, а не отгледана в развъдник, пълна с хормони и антибиотици, хранена с гранули от кости и ГМО царевица, а цвета на месото й получено с боя. Рибата тон в консерва е вероятно с високи нива на живак и радиация от Фукушима.
2
0
 
14
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
не купувайте норвежка сьомга. по токсично нещо за ядене няма да намерите. с такива отрови и антибиотици ги пръскат че ви е бедна фантазията.
1
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква връзка има витамин, пък и точно D, с имунитета? Изследване, научна публикация от последните 10 години? Щото има около 30 изследвания и 5 научни публикации че нито A, B, C, D, E витамини имат влияние върху имунната система. Източник - Wikipedia, с линкове към медицинските публикации!