У дома: Маски за лице, които може да си направите сами

Със сигурност повечето продукти вече ги имате в кухнята
17 апр 2020 19:45, Дарена Найденова
1
У дома: Маски за лице, които може да си направите сами
Снимка: iStock

Ако и вие, както голяма част от световното население, сте #ОтговорниВкъщи, има голяма вероятност да ограничавате грижата за себе си. Козметичните салони не са най-доброто място в момента и затова всеки трябва да помисли как да се справя с проблемна кожа у дома. И докато преди можеше да си вземем продукти за направата на маска за лице, сега приоритетите ни са съвсем други и се запасяваме с неща от първа необходимост.

Това обаче не означава, че те не могат да ви помогнат в грижата за по-хубава кожа. Има няколко лесни рецепти за маска за лице, които включват продукти, намиращи се във всяка кухня. Процесът по създаване дори е забавен, а и има доста здравословни ефекти.

"Знаете точно какви продукти са включени в маската и не се притеснявате какво слагате върху лицето си“, казва дерматологът Дхавал Бханусали. Той добавя, че по този начин може да намалите и разходите си, защото повечето неща вече ги имате. Експертите обаче съветват да избягвате цитруси и сода за хляб, защото те могат да предизвикат възпаление, дразнене и дори изгаряне на кожата.

Но добрата новина е, че има много лесни рецепти за маски за лице, които са здравословни и напълно възможни в домашни условия.

1. Маска от алое и розмарин

Съставки:
4 супени лъжици от пресован сок алое вера
1 капка масло от розмарин
1 капка рициново масло

Как се прави:
Блендирайте всички съставки до получаване на хомогенна смес. След това я поставете върху лицето си за 10 минути и изплакнете.

Как помага:
Освен че има хубав аромат, тази маска ще хидратира кожата ви и ще подобри еластичността ѝ. Експерти казват, че тя е подходяща за използване и за коса, защото благоприятства растежа на косъма.

2. Маска от арганово масло
Съставки:
1 супена лъжица витамин Е
25 грама масло от авокадо
Половин авокадо
1 капка арганово масло

Как се прави:
Блендирайте всички съставки до получаването на пастоподобна смес. Оставете я върху лицето си докато изсъхне напълно и след това я премахнете с кърпа, напоена с топла вода. Ако усещате сухота след това, може да нанесете ежедневните си кремове.

Как помага:
Витаминът в тази формула има антивъзпалителни действия върху лицето. Авокадото и маслото от авокадо помагат на кожата да възстанови естествената си бариера и да задържа повече вода за хидратация.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така може да уплашите някого до смърт.