Когато връзката с шоколада ни носи повече удоволствие от връзката с партньор

Не е нужно да изглеждате добре, за да ядете шоколад
18 апр 2020 22:10, Михаела Лазарова
12
Когато връзката с шоколада ни носи повече удоволствие от връзката с партньор
Снимка: Istock

Ако едно от любимите ви лакомства е шоколадът, няма нужда да ви обясняваме колко специална е връзката с него. Той винаги е на наше разположение – когато ни е тъжно, когато празнуваме, когато имаме нужда от повече енергия. Понякога връзката с него ни носи повече удоволствие от връзката с партньор.

Получавате удоволствие

Когато се чувстваме удовлетворени, за това са „виновни“ нашите хормони. Така например допаминът е отговорен за чувството на удовлетворение, щастливи сме благодарение на серотонина, а ендорфините ни помагат да се освободим от стреса. Всичко това се синтезира от мозъка ни по време на стрес. Но да обърнем внимание и на шоколада, който също активно стимулира синтеза на допамин, серотонин и ендорфини в мозъка. Докато го хапвате, кулминацията ви е сигурна и то без да полагате кой знае какви усилия, да сменяте пози, просто си прекарвате приятни моменти заедно по всяко време на деня, без риск да ви откаже.

Всеки ден може да пробвате с нов

Хубавото на връзката с шоколада е, че той не очаква лоялност от вас. Днес ви се хапват бонбони асорти, утре тъмен или бял шоколад, в някой дни нещо с ядки или плодове. Не е нужно да се обяснявате защо мените вкусовете си. Шоколадът няма да ви съди за малките трохички около устата ви, останали от любимите ви бисквити или торта, няма да ревнува, когато искате да потопите в него ягода или банан.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: шоколадлюбовинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
хмм преди 4 години
Да не са пуснали вече обли шоколади!
7
4
 
2
 
! Отговори
Пичкослава преди 4 години
Все пак е по-добре да те ....... вместо да плюскаш чеколад.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tova sa divotii. Obichala shokolad mnogo. Siguren sum che vmesto meso I shokolad biha izbrali meso,do partnior dori nqma da se stiga. Nishto specialno ne namiram az,po dobre da qm Bake Rolls.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Михаелчето като бръмбар сламка....!
4
3
 
5
 
! Отговори
Шоколадоврат преди 4 години
- Тя яде шоколад; аз я "изяждам" цялата, защото е сладка; тя ми изяжда заплатата - за да си има шоколад и т.н.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госпожо - Михаела Лазарова,.Моля, да- бъдете, във- Фейсбук,.Като, моя- почитателка ,.....Аз-съм, господин- Милен Минков....
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шоколада го опитвам(а не "пробвам") и предпочитам само в торта Гараш с много счукани орехи и шам фасък отгоре.А иначе шоколад не обичам и не ми е от предпочитаните сладки неща.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е линд да.