6 съвета за носенето на маски

Маските причиняват обриви
28 апр 2020 17:37, Ивета Иванова
25
6 съвета за носенето на маски
Снимка: Pexels

 Заради пандемията от коронавирус, носенето на маски, когато сме навън, стана задължително. Маската предпазва от евентуално заразяване, но може да навреди на кожата, особено, когато е по-топло и се потим. Все повече хора, особено тези, които излизат за работа или носят маска, докато работят (продавачи, медицински работници, чиновници и т.н.), се оплакват, че получават кожни раздразнения, пишат от "PopSugar".

"Важната мярка, която предприемаме за забавянето на разпространението на COVID-19, може да причини протриване на кожата, натъртвания и дискомфорт, особено, когато маските се носят за дълъг период от време или по време на изморителни дейности", казва Харолд Лансър, доктор по медицина. Много хора имат повече пъпки и обриви, тъй като носенето на маска създава благоприятна среда за поява на акне.
 
Маската блокира порите, а бактериите се разпространяват в жегата и във влажната среда. А постоянното дразнене, което идва от маската, причинява по-голямо производство на мазнина, което прави лицето мазно и влажно. Ето как да облекчите обривите.

 1. Мийте лицето след сваляне на маската
 
Обривите могат да възникнат, когато бактериите биват пренасяни от ръцете към лицето. Това правило важи и за маските - когато ги слагате, пренасяте бактерии. Затова трябва да миете лицето след всяко носене на маска, особено ако кожата ви е податлива на акне. "Опитвайте да запазите лицето колкото се може по-чисто през деня", казва д-р Клеър О'Браян. Дори лицето ви да не ви се струва мръсно, като сложите маска, това ще увеличи дразненето и производството на себум. Ако сте навън или на работа, може да триете лицето с мокри кърпички, ако няма как да го измиете.
 
2. Не търкайте лицето с кърпа
 
Мийте лицето с вода и антибактериален гел. После го оставете да изсъхне само. Или ако използвате кърпа, съвсем леко попийте лицето, но не го търкайте грубо. Търкането ще причини допълнителни обриви, особено, ако кожата ви е чувствителна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: кожамаскиздраве
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
ОБЕЩАВАМ ЩЕ СЛУШАМ преди 3 години
До *** прав си приятелю ще нося маска обещавам ти излизам ли навънка още от входа ще си я слагам заклевам ти се
21
3
 
9
 
! Отговори
ААААААААААААА преди 3 години
Масовата лудост в световен мащаб продължава с пълна сила.
20
7
 
10
 
! Отговори
Полиция преди 3 години
Маските са задължителни и те ще ни предпазят от КОВИД 19 ЯСНА ЛИ БЯХ?Без мрънкане повече аааа
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А клепналите ушаци и потната гушка как да обгрижваме?
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ще циреи да ви излизат на устите ще ги носите мало-мно племе такова
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските и дистанциите още години наред ще ни пазят от г аньо, щото г аньо мре да киха и кашля презглава във врата на хората около него. Щото г аньо никога няма да о про вер гае Дар вин. н. 28208
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А откъде да знаем кой е здрав и кой е вирусоносител ! Нали този който се мисли ,че е здрав ходи при възрастните си родители , Ами ако е вирусоносител и ги зарази , няма ли да му тежи на съвестта-------- Когато човек не кашля и не киха, никакви руси не хвърчат от него, тьпако. И какво те боли тебе за моите родители? Гледай себе си и не се навирай в живота на другите.
15
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските са за да мълчите, не да ви пазят.
14
1
 
6
 
! Отговори
До Ангел преди 3 години
Явно ти си гледал казармата само през оградата. Те от такива страхливци да ти се повръща.
13
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангеле, смешнико, казармата пречупва изнежените душици, пречупва ония които по- скоро трябва да са жени родени, а не мъже. Казармата направи от боооклуците още по- голерми ***, а от нормалните момчета с твърд характер - още по твърди. Казармата смачкваше само женчовците без характер на истински мъж. Другите два вида оцеляваха...и бооклуците, и нормалните мъжкари. Бооклуците малтретираха тия женчовци, а мъжкарите ги защитаваха, защото бяха човечни за разлика от бооклуците. Аз бях защитник.
12
19
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Всички сте много умни ! Здравите хора не трябвало да носят маски ! А откъде да знаем кой е здрав и кой е вирусоносител ! Нали този който се мисли ,че е здрав ходи при възрастните си родители , Ами ако е вирусоносител и ги зарази , няма ли да му тежи на съвестта . Щом оперативният щаб казва , задължително трябва да се носят. Това поколение което не е ходило в казарма , ей така ще говори врели некипели ! Казармата пречупва вироглавите и ги прави смирени ! Затова още дълго време ще се лутаме !
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато се срещнат един здрав и един болен без маски какъв е шанса в проценти да се зарази здравия? Ами като сте толкова умни отивайте и се подложенте на естествена селекция.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 10 В парка ще се заразиш от човек на 50 метра от теб, а в градския транспорт не можеш да се заразиш от човек стоящ на 1 метър от теб. Първото е забранено, второто не. Логика герберастка.Нямам думи!
9
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОГРОМНА ПРОСТОТИЯ е да се носи маска на вън! Особено в жегата! От чистият въздух ли ще се заразим?!?
8
4
 
36
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Маските са унижението. Маските са индикатор за уплашеността и готовността на обществото да бъде манипулирано докрай.
7
1
 
28
 
! Отговори
геерал Майтапчииски преди 3 години
май месец е нормално да се носят шаловепо възможност зимни
6
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските са вредни за здравия човек.
5
4
 
3
 
! Отговори
до точката 1 преди 3 години
точно така - пази ни от себе си!
4
2
 
21
 
! Отговори
маската преди 3 години
писах 1 месец преди да се светне коремния за маските, когато мрънкаше, че било вредно , после взе да си бърше очилата с тях и други подобни гл.упости. Сега се видя, че това очевидно помага. Но защо ще се носят по улиците и в открити места? Това е поредната глу.пост. Който иска да носи, който не иска да не носи. Маските са само за закрити помещения. Трябва да се внимава как се пипат и да се мият ръцете. Много професор, много доктор, много генерал, ужас - само акъл малко.
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Носенето на маска е все едно да си ядеш повърнатото.