Защо карантината влияе зле на косата?

Ето причините
12 май 2020 13:31, Ивета Иванова
3
Защо карантината влияе зле на косата?
Снимка: Pexels

Пандемията от коронавирус може да причинява и косопад, твърдят от британското издание на "Cosmopolitan". Ако забелязвате, че напоследък косата ви капе повече, това може да е резултат от стреса от заболяването, промени в начина ви на хранене, когато сте повече време вкъщи, хормонални колебания, по-рядкото миене на коса, защото сме основно в дома. Ето и какво твърдят специалисти.

Миенето на косата
 
Много дами признават, че откакто са в социална изолация, мият косата по-рядко, тъй като не ходят на училище, работа, важни събития, концерти, не се срещат с приятели и гаджета. Така и по-рядко обработват косата с преса, маша и я решат по-рядко.
 
"Ако сте намалили седмичните миения на косата, когато се къпете, може да губите повече коса. Косата пада всеки ден, но с различно количество", казва Джейн Мейхед, трихолог. Тя обяснява, че в дните, в които не миете косата, кичурите може да се спластяват и после по-голямо количество от тях да падне, когато миете косата и използвате балсами, които я правят по-мека, блестяща и незаплетена.
 
Колко косми падат на ден?
 
Нормално е на ден да загубите до 100 косъма - ако всеки ден миете косата с шампоан, падат 80 косъма по време на миенето, а другите 20 падат през другото време. Ако миете косата на 3 дни, може на третия ден да падне по-голямо количество наведнъж - между 250 и 280 косъма. Зависи и колко често се решите и обработвате косата между миенията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: красотаизолациякоса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Така и по-рядко обработват косата с преса, маша и я решат по-рядко." - и как това влияе зле на косата?
2
0
 
3
 
! Отговори
Плешив преди 3 години
Дреме ми, аз нямам коса.
1
0
 
5
 
! Отговори
Днec.бг преди 3 години
И аз я питам косата но нищо не отговаря. Тя къде ми е всъщност?