Как да съхранявате всеки вид сирене в хладилника?

За да остане прясно, то се нуждае от постоянна температура
6
Как да съхранявате всеки вид сирене в хладилника?
Снимка: Istock

Видовете сирене са невероятно много. Разнообразието от вкусове, текстури, аромати, твърдост и мекота в цялата палитра от сирена налага различни правила при съхранението им. Когато отворим фабричната опаковка на даден вид сирене, ние рядко консумираме цялото количество от продукта. Налага се да го съхраняваме в хладилник известно време, докато го изядем. Някои сирена се ядат по-бързо от други. Твърдите сирена например, като пармезан и пекорино, са изключително наситени на вкус, текстурата им е богата на мазнини, което не позволява изобилна консумация.

Ето защо се налага да ги съхраняваме за по-дълго в хладилника.

Същото важи за всеки вид сирене без значение дали е твърдо или меко, прясно или добре узряло. Ако знаете как да съхранявате всеки вид сирене по правилния начин, ще можете да се насладите на свежестта му чак до последната хапка. В повечето случаи найлоновото фолио е добро решение, но не единственото.

Как да съхранявате всеки вид сирене в хладилника?

Най-добрият начин да запазите свежестта на остатъците от сиренето, което сте избрали зависи от неговия тип.

Какъвто и да е типът сирене, който съхранявате в хладилника, винаги се старайте да го поставяте в отделението за зеленчуци. Ако нямате такова в хладилника си, тогава винаги поставяйте сиренето в средната част на хладилника, по възможност по-навътре, а не в близост до вратата. За да остане прясно, сиренето се нуждае от постоянна хладна температура. В близост до вратата тя е променлива и по-висока.

Използвайте ново найлоново фолио всеки път, когато вадите сиренето и взимате парче от него. Увивайте остатъците в ново фолио след всяка употреба.

Продължителността на съхранението и поддържането на свежестта на сиренето до голяма степен зависи от твърдостта и зрелостта му. Колкото по-твърдо и узряло е, толкова по-дълъг срок на годност има, дори след отварянето му. И обратното – меките и пресни сирена имат по-кратък срок.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СтопаджияТи да не би да си Галактическият стопаджия?
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сирене или имитиращ продукт...
3
4
 
13
 
! Отговори
. преди 3 години
1. Отваряш вратата на хладилника.2. Гледаш има ли място в хладилника и къде.3. Поставяш сиренето.4. Затваряш вратата на хладилника.5. Проверяваш дали си я затворил добре.
2
4
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 3 години
До СтопаджияАко сложиш руско-болгарския словар - ще се превърне в 'Капиталът' на Маркс.
1
5
 
8
 
! Отговори
Стопаджия преди 3 години
Имам 50 вида сирена от всеки вид по сто грама, от онези мухлясалите. Друго не ям, толкова ми е заплатата. Много съм загрижен да не хванат мухъл. Че един път сложих един речник по английски, пък той мухляса и се превърна в кашкавал.