|
Мисо пастата е екзточина храна, която става все по-модерна напоследък. Тя представлява паста от ферментирала соя със сол и коджи, а може да бъде и смесена с ориз, ечемик, , пшеница и др. Мисото е традиционно японско ястие и познато със соления си вкус. Тази паста е богата на витамини и минерали. Използва се като основа на супи, маринати, дресинги за салата и т.н. Ето защо да я хапвате, според "Healthline".
Подобрява храносмилането
Стомахът ви е дом на хиляди бактерии. Някои са полезни, други вредни. Ако имате полезни бактерии, това ви позволява да поддържате здрава чревната си флора. Чревната флора ви пази от токсините и вредните бактерии и подобрява храносмилането. Плесенът коджи е основна съставка на мисо пастата и е пробиотик. Пробиотиците помагат за облекчаване на симптомите, свързани с храносмилателни проблеми. Мисото е ферментирала храна - това е полезно за организма, тъй като подобрява възможността му да преработва храната.
Подсилва имунитета
Мисото е пълно с полезни витамини и минерали, които помагат за по-добро функциониране на имунната система. В него има манган, витамин К, мед и цинк. А пробиотиците в пастата заздравяват стомашната флора, което помпа имунитета. Диета, богата на пробиотици, намалява риска от разболяване и ви помага да се възстановите по-бързо от болести, показват проучвания.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
По публикацията работи: Ивета Иванова