Лакиране у дома - как да предотвратите балончета?

Ето и няколко стъпки, които да следвате
23 юни 2020 21:46, Иванка Гъркова
2
Лакиране у дома - как да предотвратите балончета?
Снимка: IStock

Колко често се лакирате у дома? А случвало ли ви се е да се появят балончета върху току-що нанесения лак? Това е често срещан проблем в импровизирания домашен салон за красота, който може да бъде избегнат, стига да знаете как.

Въпросните мехурчета се появяват най-вече след нанасянето на повече от един пласт лак върху нокътната плочка. А основните фактори, водещи до това, са по-гъст лак за нокти, прекалено бързо нанасяне на втори пласт, ползване на лак с изтекъл срок на годност или пропускане на топлак.

Как да предотвратите образуване на балончета по лака за нокти?

Почистете добре ноктите си

Подготовката за маникюра е гаранция за неговото качество. Освен оформянето на ноктите с пилата, трябва да почистите и загладите добре повърхността на плочките. Понякога по тях остават замърсявания и неравности, които са предпоставка за образуването на балончета при лакиране.

Преди да се лакирате у дома, първо измийте добре ръцете си с хладка вода и сапун, за да паднат всички замърсявания. След като изсъхнат напълно, вземете един тампон и го напоете с лакочистител. С него минете добре всеки нокът, за да сте сигурни, че е на 100% чист.

А защо е хубаво винаги да нанасяме основа и още съвети за ноктите, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ноктилакгрижасъвети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Тоталрикол преди 3 години
Електрохимично нанасяне може да се пробва.
1
1
 
4
 
! Отговори
Кокон/а преди 3 години
За да съм сигурен/на в резултата лакирам така:1) Добро обезмасляване с разредител, кореселин или бензин. Става и със син спирт. 2)Зашкурва се нокетът със ситна шкурка 400-600. Изчиства се с четка, ако има много прах се почиства пак. 3) Проверява се гъстотата на лака опитно. Ако е гъст се разрежда с ацетон и се хомогенизира. 4)По-добре е 2-3-4 слоя-тънко, вместо 1 дебел-за ЛАКА става дума