Храните, които не трябва да ядете след 16 ч.

Вижте какво трябва да избягвате, за да не качите килограми
26 юни 2020 16:10, Ивета Иванова
9
Храните, които не трябва да ядете след 16 ч.
Снимка: Pixabay

Някои храни са по-вредни и калорични от други, но все пак може да си позволявате да ги хапвете от време на време. На всеки се случва да се изкуши със сладкиши, чипсове, снаксове, бургери, когато е много гладен. Но е важно да ги ядете по-рано през деня, за да не качвате много килограми.

Ето кои храни трябва да избягвате след 16 ч.

Бял хляб
 
Някои са свикнали да ядат бял хляб с вечерята или да си намажат филийка с шоколад за следобедна закуска, именно към 16 - 16:30 ч. Но това е грешка, ако искате да отслабнете. Трябва да избягвате хапването на бял хляб след 16 ч., тъй като той е с висок гликемичен индекс. Храните с висок гликемичен индекс повишават нивата на захар и инсулин в кръвта, което ви прави изморени и гладни. А и белият хляб няма да ви засити толкова, тъй като е с ниско съдържание на фибри.

Сладолед
 
Сладоледите са сред най-големите изкушения през лятото и есента. Истинска терапия си е да си пуснете любимия сериал и да си вземете голяма кофа сладолед след дълъг и натоварен ден. Но сладоледът е пълен със захар и от него много бързо се напълнява. "Сладоледът е богата на въглехидрати храни и да хапвате много рафинирани въглехидрати води до натрупване на коремни мазнини", споделя Едуина Кларк, диетолог.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: здравехрани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Я недейте да пишете глу.п.ости. Белият хляб си е идеален. Не сте ли чували за следобедна закуска? В повечето случаи човек се нахранва и не вечеря, ако си направи сандвич. Шоколадът дава сили. Хапнете си няколко парченца и няма да станете слон. Сладоледът не е толкова калоричен. Някои го сравняват с едно кисело мляко. Яжте само ако сте гладни. И дано имате пари в това време са си купите сладко.
8
2
 
10
 
! Отговори
ДИЕТОЛОГ преди 3 години
Има и значение дали ще приемем 2000 калории от баница с бозичка, кифличка и бухтичка, сладолед и шпеков салам, или от плод, зеленчук, рибка, картофче, чисто месце, яйчице и други.
7
6
 
12
 
! Отговори
аа преди 3 години
Няма значение кога ще ядем сладолед или снакс, или каквото и да е друго! Ти може пилешко и извара само да ядеш, и пак да пълнееш, ако си в калориен излишък. Стигате с тези митове, че от снакс (примерно) се пълнее, не се пълнее от определена храна, а от излишните калории, които приемаме. Разбира се, че ако наблягаш само на сладолед и снакс ще напълнееш, но това ще е защото са високо калорични храни!
6
3
 
12
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ако тия храни въобще не ядем, още по-добре, а не преди 16 или след 16.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези храни изобщо не трябва да ги ядете
4
1
 
7
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 3 години
Не е какво а колко ядеш.-------------------------------------Абе ти йеж ГМО, после чЕкай добро ...
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз наблегам основно на хлеба.Боко и сие повеке да ядат.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е какво а колко ядеш. Простата истина.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са доказани митове и не мога да разбера защо ги повтаряте ...