Как лесно да си пуснете дълга коса?

Ето някои съвети
29 юли 2020 18:21, Ивета Иванова
4
Как лесно да си пуснете дълга коса?
Снимка: Pixabay

Прическите тип "пикси" бяха много модерни в последните години и доста хора заложиха на тях. Но в един момент, много дами започват да се колебаят дали са взели правилното решение, като са подстригали косата си толкова много и започват да не се харесват с толкова къса коса. И искат отново да я пуснат дълга. Ето някои съвети за по-бърз растеж на косата, според американския "Cosmopolitan".

1. Трябва да изчакате поне 3-4 месеца
 
Няма магично хапче, витамин, серум или козметична процедура, които да накарат косата да порасне много бързо и да се разделите с прическата пикси. Най-вероятно ще трябва да изчакате 3-4 месеца, докато пиксито стане поне боб. "Растенето на косата изисква време - около сантиметър на месец", отбелязва Доминик Бърг, трихолог.
 
2. Подстригвайте се редовно
 
Някои хора смятат, че не трябва да ходят на фризьор, ако искат да си пуснат дълга коса. Но редовното махане на цъфтежа е много важно, ако искате дълга и здрава коса. Цъфналите връхчета карат косата да се накъсва и засягат кичурите нагоре. Така косата изтънява и спира да расте. Ходете на фризьор на всеки 10-12 седмици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: красотакосадълга коса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се острижеш нула номер и ще си пуснеш дълга коса.Мало,,у ници.
1
2
 
1
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Изисква се много търпение и убеденост, че наистина я искаш, разбира се и грижи. Има и един период, в който всеки път като се погледнеш ти се струва, че нищо не се получава и никак не расте, после трябва да се продолее моментът, наречен awkward stage - когато косата не е нито къса, нито дълга. Първият резултат е след 1 година, за да стигне до раменете, за истисна дълга коса - минимум 2 години.Успех!