Как да пазарувате бързо и по-организирано

Ограничете пазаруването до веднъж седмично
19 авг 2020 01:00, Михаела Лазарова
6
Как да пазарувате бързо и по-организирано
Снимка: Istock

Някои пазаруват за удоволствие. Други по задължение. Независимо дали времето, прекарано в магазина ви е приятно или досадно, едно е сигурно – никой не иска да прекарва часове наред, пазарувайки и въртейки се из щандовете, докато може да прекара това време пълноценно с любими хора или в свършване на полезна работа. Пандемията, в която се намираме пък накара много хора да изпитват страх от прекарването на продължително време в магазин с много хора. Затова предлагаме няколко полезни съвета за това как да пазарувате бързо, методично и без губене на излишно време.

Винаги преглеждайте хладилника и шкафовете си преди пазар

За да сте по-бързи и организирани трябва предварително да знаете от какво имате нужда и да се насочите право към него в магазина. За да сте подготвени винаги преглеждайте запасите си от храна вкъщи и преценете кои от тях трябва да попълните. Обмисляйте и желанията си за готвене, като се придържате към разнообразното хранене.

Правете си организиран списък

Със списък винаги е по-лесно. Когато предварително сте обмислили менюто, което желаете да си приготвяте през следващата седмица, ще ви е по-лесно да купите всичко необходимо по оптимален начин.

Пазарувайте в ненатоварени часове

Сутрин и вечер са пиковите часове във всички магазини без значение дали са за хранителни или други стоки. Имайте това предвид, ако не искате да прекарвате много време около щандовете и на опашките на касите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетох заглавието и си викам: такива глупости само Михаела може да напише и хоп .. познах.
1
1
 
0
 
! Отговори
М дааа преди 3 години
Прави са. Аз лично в телефона имам един постоянен списък от около 15 продукта Преглеждам го и чак тогава хвърлям едно око за нещо друго.