Храни, богати на витамин D

Вижте кои са те
2 окт 2020 23:55, Ивета Иванова
6
Храни, богати на витамин D
Снимка: Pexels

Времето вече се разваля, прекарваме по-малко часове навън и все по-рядко ще можем да се наслаждаваме на слънцето.

Затова, важно е да набавяме на организма повече витамин D, след като това няма да може да става от слънчевите лъчи навън. Този витамин прави костите здрави, подпомага много функции на организма и най-ключовото - подсилва имунната система. Поемайте храни, богати на витамин D, за да останете здрави в сезона на настинките и по време на пандемията от коронавирус. Ето какво да хапвате, според "Pop Sugar".

Сьомга
 
Възрастните трябва да поемат между 600 и 800 IU витамин D дневно. Eдна порция сьомга съдържа около една трета от нужното ви количество витамин за деня. В тази риба има и омега-3 мастни киселини, които също помпат имунитета.
 
Гъби
 
Всички гъби съдържат витамин D, но при някои той е в по-голямо количество, защото са били подложени на повече UV лъчи, например тези в специализираните ферми. Заменете част от месото в порцията си с гъби и така ще намалите калориите, а и е поемате повече витамин D, калий, антиоксиданти и витамини от групата B.
 
Яйчен жълтък
 
Включете яйца в дневното си меню. Жълтъкът ви снабдява с много важни съставки - витамини и минерали, които подсилват имунната система. Той е богат на витамин D и селен. Може да ядете яйцата бъркани, варени или пържени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Да преди 3 години
До Внимание!!!Те и тук инжектират пъстървата с лекарства! Фуража с който я хранят е пълен с каква ли не химия. Търговския стандарт за дъговата пъстърва е до около 400гр. и ако ги надхвърли и стане по-голяма, започват да я хранят със "специална" храна, от която месото и става оранжево, слагат етикет "сьомгова пъстърва" и продават по-скъпо! Трик, за да се продава иначе трябващо да поевтинее стока с по-голяма печалба! Риба "Сьомгова пъстърва" не съществува!
1
3
 
8
 
! Отговори
Внимание!!! преди 3 години
Много внимавайте с прехвалената сьомга или салмон както наричат това на запад.Търсете в Ютюб видео показващо как това е най-опасната храна в света. Става въпрос за фермите за салмон в Норвегия, а това е навсякъде. За да растат бързо рибите ги зобят, допълнително те се разболяват и ги бухат с антибиотици за да не умрат. В резултат вместо "полезните Омега и т.н." ядете чиста отрова на мутирали риби.Избягалите от фермите риби пък се чифтосват (по техния начин) с рибите на свобода и т.н..