Кои са най-добрите естествени съставки за косата?

Погрижете се за визията си
4
Кои са най-добрите естествени съставки за косата?
Снимка: Pixabay

Косата – едно от най-важните неща за всяка дама. Структурата, оформянето и цветът са трите основни фактора, които изграждат една прическа. Салоните за красота предлагат изключително много варианти за грижа за косата, които поддържат косъма здрав и силен. По време на пандемията обаче забравихме за професионалистите и трябваше да се справяме сами с поддържането на красива коса.

Обърнахме се към различни продукти, намиращи се в търговската мрежа, но не можехме да постигнем същия успех. Причината е, че много от продуктите за грижа за косата съдържат изкуствени химикали, които могат да изсушат косъма и да раздразнят скалпа. Тъй като не сме професионалисти, напълно възможно е да избираме и грешните стоки.

За наше щастие, има много естествени съставки, които могат да ни помогнат, независимо дали искаме да хидратираме сухата си коса, да защитим третираните с цвят косми, или пък да намалим пърхота. Натуралните съставки могат да съдържат витамини, да служат като овлажнители или да действат като противогъбични средства.

Ето шест от най-добрите естествени съставки за грижа за косата

Масло от авокадо

Маслото от авокадо е естествен омекотител, което означава, че може да омекоти и изглади косата. По-конкретно, това може да помогне за хидратиране на космените фоликули и също така може да предотврати увреждане от топлина. Този тип увреждане се получава при третирането на косата с маша, преса или дори сешоар.

Освен това маслото от авокадо може да насърчи цялостното здраве на косата и да намали накъсването ѝ. Това е така, защото то съдържа мастни киселини, които могат да помогнат за възстановяването на кутикулата, хидратират косата и предпазват от изтощаване.

Авокадовото масло съдържа и антиоксиданти. „Те предпазват косата от замърсяване от околната среда и намаляват чупливостта, която може да бъде резултат от него“, казва Микеле Фарбер пред Insider. Той допълва, че е добре да използвате и маска за коса, която съдържа масло от авокадо, защото по този начин ще намалите нежеланото къдрене и чупливостта на косата.

Кокосово масло

Кокосовото масло е хидрофобно, което означава, че отблъсква водата. Това му позволява да проникне дълбоко в косъма и да предпази косата от увреждане, причинено от често намокряне и изсушаване. Постоянното навлажняване на косата може да доведе до промяна в текстурата на косъма.

„Когато косъмът набъбва бързо, той рискува да загуби по-бързо влагата, когато косата изсъхне“, казва д-р Лаваня Кришнан. Тя препоръчва да нанесете кокосовото масло върху косата си преди да я намокрите, за да предотвратите това набъбване и да я предпазите от увреждане.

Нещо повече, доклад от 2015 година показва, че кокосовото масло като ефективна съставка в грижата за косата също може да намали загубата на протеини поради способността му да прониква дълбоко в косъма., вижте в Tialoto.bg
Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: косаполезни съставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не пишете за естествената коса или за боядисаната са полезни тези съставки.Защотоима голяма разлика.